Ουκρανία-μπόινγκ: Το Κίεβο δεν ξέρει πού είναι τα μαύρα κουτιά!

Εκπρόσωπος του Συμβουλίου Ασφαλείας της Ουκρανίας δήλωσε πως τα μαύρα κουτιά του μαλαισιανού αεροπλάνου που συνετρίβη στην ανατολική Ουκρανία δεν έχουν παραδοθεί στο Κίεβο και πως δεν έχει καμία πληροφορία για αυτά.

Επαναλαμβάνοντας τη θέση του Κιέβου ότι μια εκεχειρία μπορεί να συμφωνηθεί αν οι αντάρτες καταθέσουν τα όπλα, παραδώσουν τον έλεγχο των συνόρων και επιτρέψουν σε διεθνείς παρατηρητές να εκτιμήσουν την κατάσταση, ο Αντρίι Λισένκο είπε σε συνέντευξη Τύπου: "Δεν έχουμε καμία πληροφορία για τα μαύρα κουτιά. Ούτε ένα από αυτά δεν έχει παραδοθεί στην ουκρανική πλευρά".

Οι φιλορώσοι αυτονομιστές αντάρτες της ανατολικής Ουκρανίας - τους οποίος το Κίεβο κατηγορεί για την κατάρριψη του Μπόινγκ 777 της εταιρείας Malaysia Airlines - ανακοίνωσαν ότι βρήκαν το "μαύρο κουτί", τον καταγραφέα των δεδομένων της πτήσης του αεροσκάφους, το οποίο συνετρίβη το απόγευμα στην περιοχή του Ντονέτσκ, όπως μετέδωσε το πρακτορείο Ιντερφάξ.  

Σύμφωνα με τον επικεφαλής της υπηρεσίας ελέγχου εναέριας κυκλοφορίας της Ουκρανίας, το πλήρωμα του Μπόινγκ 777 δεν είχε αναφέρει ότι αντιμετώπιζε κάποιο πρόβλημα, πριν από τη συντριβή του στην περιοχή του Ντονέτσκ. "Η πτήση πάνω από το ουκρανικό έδαφος έγινε χωρίς κανένα πρόβλημα. Το πλήρωμα δεν ανέφερε κανένα πρόβλημα μέχρι τη στιγμή που το αεροπλάνο χάθηκε από τις οθόνες των ραντάρ", δήλωσε ο Ντμίτρο Μπαμπεϊτσούκ.  

Oι αυτονομιστές πρότειναν τριήμερη κατάπαυση του πυρός για να μαζέψουν όλα τα συντρίμμια και τα διαμελισμένα πτώματα που έχουν διασκορπιστεί σε ακτίνα 15 χιλιομέτρων από το σημείο της πρόσκρουσης, κοντά στο χωριό Γκράμποβο και να διεξαχθούν οι απαραίτητες έρευνες.

Οι ένοπλοι φιλορώσοι ανακοίνωσαν ότι, παρόλο που ελέγχουν την περιοχή, συζητούν το ενδεχόμενο να επιτρέψουν την πρόσβαση στην περιοχή τόσο των αρμόδιων ουκρανικών υπηρεσιών όσο και διεθνών.

Όλες οι εξελίξεις για την κατάρριψη του αεροσκάφους