Αν δεν θέλετε να πάρετε κιλά, δείτε θρίλερ!

Την επόμενη φορά που θα θέλετε να τσιμπολογήσετε βλέποντας τηλεόραση, προτιμήστε να βλέπετε ένα συναρπαστικό θρίλερ και όχι οποιοδήποτε ανιαρό τηλεοπτικό πρόγραμμα. Σύμφωνα με μία νέα έρευνα ένα βαρετό τηλεοπτικό πρόγραμμα αυξάνει τον κίνδυνο κατανάλωσης ανθυγιεινών σνακ πλούσιων σε λιπαρά, κατά 52%.

Επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο της Ουψάλα στη Σουηδία , μελέτησαν 18 γυναίκες, οι οποίες έτρωγαν ενώ παρακολουθούσαν τηλεόραση. Οι γυναίκες χωρίστηκαν σε δύο ομάδες, όπου στην πρώτη τους ζητήθηκε να παρακολουθήσουν ένα «ελκυστικό» επεισόδιο μιας δημοφιλούς σουηδικής κωμικής εκπομπής, και στην άλλη ομάδα μια «βαρετή» διάλεξη τέχνης. Τα ευρήματά της μελέτης αποκάλυψαν ότι το βαρετό τηλεοπτικό περιεχόμενο αύξησε την επιθυμία των γυναικών για ανθυγιεινά τρόφιμα, ενώ οι συμμετέχουσες έτρωγαν 35% λιγότερο βλέποντας το συναρπαστικό επεισόδιο στην τηλεόραση.

«Βλέποντας ένα ανιαρό πρόγραμμα στην τηλεόραση τα άτομα συνηθίζουν να τρώνε ανθυγιεινά μόνο και μόνο επειδή βαριούνται», ανέφεραν οι ερευνητές και προσέθεσαν ότι «καλό είναι όσοι θέλουν να τρώνε μπροστά στην τηλεόραση να έχουν ορίσει μια συγκεκριμένη ποσότητα που θα καταναλώσουν και όχι ατελείωτα μπωλ με πατατάκια για παράδειγμα». Τέλος, όπως επισημαίνουν οι ειδικοί, αν γνωρίζετε ότι έχετε την τάση να τρώτε περισσότερο ενώ παρακολουθείτε τηλεόραση καλό θα είναι να επιλέγετε υγιεινά σνακ , όπως κομμένα λαχανικά ή ένα φρούτο.