Chicken Fingers

Από το Γιώργο Παπακώστα
 
 
Υλικά
 
  • 2 στήθη κοτόπουλο κομμένα σε ίδιου μεγέθους 8 κομμάτια ή πιο μικρά
  • Ξινόγαλα 
  • 3 κ.σ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 3 κ.σ. καλαμποκάλευρο
  • 3 κ.σ. ρυζάλευρο
  • 1/2 κ.γ. baking powder
  • 1/2 κ.γ. αλάτι 
  • 2 αυγά
  • Λάδι για τηγάνισμα
 
Εκτέλεση
 
Βάλτε τα κομμάτια κοτόπουλο μέσα ένα δοχείο και σκεπάστε με ξινόγαλα. Αφήστε τα να μαριναριστούν για 6 ώρες ή ακόμα καλύτερα αποβραδίς.
 
Αναμείξτε σε ένα μπωλ τα αλεύρια με το baking powder και το αλάτι.
 
Χτυπήστε τα 2 αυγά με λίγο νερό σε ξεχωριστό μπωλ.
 
Σε μια κατσαρόλα βάλτε λάδι για τηγάνισμα ώστε να σκεπάζει τα κομμάτια κοτόπουλο και να είναι σε σταθερή θερμοκασία 160 βαθμούς κελσίου
 
Βγάλτε τα κομμάτια  κοτόπουλο απο το ξινόγαλα και ένα ένα βάλτε τα μέσα στο αλεύρι, τινάξτε τα να φύγει το πολύ αλεύρι, μετά βάλτε τα στο αυγό, τινάξτε τα, βάλτε τα πάλι μέσα στο αλεύρι, τινάξτε το πολύ αλεύρι και επιτέλους αφήστε τα απαλά μέσα στο λάδι ώστε να μην καείτε. Ανάλογα με το μέγεθος των κομματιών θα πάρει 5-6 λεπτά τηγάνισμα. Συνοδέψτε τα με μια δροσερή σάλτσα απο γιαούρτι ή blue cheese sauce.
 

Καλή σας απόλαυση!!

Ο Γιώργος Παπακώστας δίνει τις συνταγές για το μενού του Burger Joint

Λατρεύετε τα burger; Δεν σας έχουμε μόνο μια συνταγή:

Burger Σολομού με Wasabi mayo και Asian Slaw