Τι μπορεί να έχει αποθηκεύσει στο υποσυνείδητό του από όσα έγιναν το τραγικό βράδυ στη μεζονέτα - Τι δείχνει η εμπειρία των γιατρών από τέτοιες περιπτώσεις
Η υπόθεση με το έγκλημα στα Γλυκά Νερά έχει πάρει τον δρόμο της δικαιοσύνης και ο καθ' ομολογία δράστης της Καρολάιν θα λογοδοτήσει αργά ή γρήγορα. Βεβαίως, μέγα θέμα στην παρούσα φάση είναι τι θα γίνει με το κοριτσάκι της οικογένειας και όχι μόνο για το ποιος θα πάρει την επιμέλειά του, αλλά και ποιες μπορεί να είναι οι αναμνήσεις του από τον φόνο, αφού ήταν μέσα στην τραγική μεζονέτα.
Η ψυχίατρος και ψυχοθεραπεύτρια Άλκηστη Ηγουμενάκη μίλησε στο Livenews του Mega για το τι μπορεί να θυμάται όταν μεγαλώσει η Λυδία, η οποία τη μέρα του φόνου της μητέρας της ήταν 11 μηνών. Η ίδια αναφέρθηκε στην μετα-ανάλυση, εξηγώντας πως αφορά δύσκολες και μακροχρόνιες εργασίες στις οποίες πρέπει οι ψυχολόγοι να δουν πως εξελίχτηκαν οι άνθρωποι μετά από χρόνια.
«Υποσυνείδητα έχει αποθηκεύσει εμπειρίες που μπορεί να το οδηγήσει μετέπειτα σε προβλήματα, όπως στρες. Υποσυνείδητα αποθηκεύεται κάτι που δημιουργεί άγχος, φόβος και το βλέπουμε ότι εμφανίζεται αργότερα».
«Εμείς δεν μπορούμε να ξέρουμε τι, αλλά σύμφωνα με τις μετα-αναλύσεις τα παιδιά αυτά έχουν ευαισθησία στο πως αντιδρούν στο στρες, αγχωτικές διαταραχές και καταθλίψεις».
Επιπλέον, τόνισε η ψυχίατρος πως έρευνες έχουν δείξει πως τα έμβρυα γυναικών που έχουν υποστεί βία έχουν καταγράψει αυτά τα περιστατικά στο υποσυνείδητό τους.
Όλα αυτά είναι ανησυχητικά και ίσως κανείς μετά από 10-15 χρόνια δεν θα ασχολείται με αυτή τη δολοφονία, που έγινε από τον 33χρονο συζυγοκτόνο, ωστόσο τότε θα είναι που θα έχει μεγαλύτερη ανάγκη το παιδί για συμπαράσταση.