Ισραήλ: Έκρηξη και τραυματίες από ρουκέτα της Χαμάς

Ρουκέτα που εκτοξεύθηκε σήμερα από τη Λωρίδα της Γάζας έπληξε πρατήριο καυσίμων στην πόλη Ασντόντ του νοτίου Ισραήλ, προκαλώντας τον τραυματισμό πολλών ανθρώπων, μετέδωσε το ισραηλινό ραδιόφωνο.

Το πρατήριο πήρε φωτιά και ακολούθησαν εκρήξεις, σύμφωνα με τον ραδιοφωνικό σταθμό που διευκρίνισε ότι ένα από τα θύματα βρίσκεται σε κρίσιμη κατάσταση.

"Τρεις άνθρωποι τραυματίσθηκαν, ένας από τους οποίους σοβαρά", δήλωσε ο εκπρόσωπος των υπηρεσιών πρώτων βοηθειών Έλι Μπιν. Ο στρατός ανακοίνωσε επίσης πως "τρεις ρουκέτες εκτοξεύθηκαν εναντίον του κέντρου του Τελ Αβίβ και αναχαιτίσθηκαν όλες στην περίμετρο της πόλης".

Πρόκειται για την πρώτη φορά που ρουκέτα της Χαμάς χτυπάει κατοικημένη περιοχή, αφήνοντας θύματα.

Επιπλέον, η παλαιστινιακή ένοπλη ισλαμιστική οργάνωση - οποία ελέγχει την ασφάλεια της Λωρίδας της Γάζας - ανακοίνωσε ότι εκτόξευσε "τέσσερις πυραύλους M75 εναντίον του αεροδρομίου Μπεν Γκουριόν", το οποίο βρίσκεται στην περιφέρεια του Τελ-Αβίβ. Το αεροδρόμιο λειτουργούσε κανονικά το πρωί, σύμφωνα με αερολιμενικές πηγές.

Κάτοικοι του Τελ Αβίβ είπαν ότι άκουσαν τέσσερις ή πέντε εκρήξεις λίγο αφότου ήχησαν οι σειρήνες του συναγερμού που καλούσαν τον πληθυσμό να σπεύσει στα καταφύγια.

Εν τω μεταξύ, ξεπέρασαν τους 90 οι νεκροί Παλαιστίνιοι από τις ισραηλινές αεροπορικές επιδρομές των τελευταίων ημερών στη Λωρίδα της Γάζας, ενώ εκατοντάδες είναι τραυματίες. Στο συνοριακό πέρασμα της Ράφα με την Αίγυπτο- που άνοιξε χθες για ανθρωπιστικούς λόγους- επικρατεί το αδιαχώρητο καθώς, οι άμαχοι προσπαθούν να γλυτώσουν από τους βομβαρδισμούς και τη βία. 

Σύμφωνα με τον Παλαιστίνιο πρόεδρο, Μαχμούντ Αμπάς, το Ισραήλ θα ξεκινήσει χερσαίες επιχειρήσεις στη Γάζα σύντομα ενώ φαίνεται να έχει επιστρατεύσει έως και 20.000 έφεδρους για την πιθανή εισβολή.    

Διαβάστε ακόμα: Γάζα: Διαμεσολάβηση ζητούν οι ΗΠΑ - Βομβαρδίζει ανηλεώς το Ισραήλ