Συντονισμένη επίθεση – Ολική επαναφορά της θεωρίας των δύο άκρων

Συντονισμένη επίθεση στο ΣΥΡΙΖΑ με ολική επαναφορά της θεωρίας των δύο άκρων εξελίσσεται από χθες με πρωταγωνιστές το Μέγαρο Μαξίμου και τη Χαριλάου Τρικούπη.

Αντώνης Σαμαράς και ο Ευάγγελος Βενιζέλος, μετά την κοινή στάση των κομμάτων της αντιπολίτευσης περί διεξαγωγής δημοψηφίσματος για την ιδιωτικοποίησης της ΔΕΗ επανέφεραν το σενάριο της θεωρίας των "δύο άκρων" με τον πρωθυπουργό, από το βήμα του συνεδρίου του Economist να εξαπολύει επίθεση κατά της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας ότι "πηγαίνει χέρι- χέρι με τους Χρυσαυγίτες"!

"Τώρα, λοιπόν, που η Ελλάδα προσπαθεί να κερδίσει το χαμένο έδαφος και σε αυτό τον τομέα, κάποιοι προσπαθούν να το αποτρέψουν. Να το εμποδίσουν. Να το ματαιώσουν... Και δεν διστάζουν να χρησιμοποιήσουν ακόμα και τους βουλευτές της Χρυσής Αυγής, χωρίς καν να υπάρχει περίπτωση να επιτύχουν το παραμικρό. Τέτοια τύφλωση, τέτοιος αμοραλισμός. Θαυμάστε τούς τάχα «προοδευτικούς δημοκράτες», χέρι- χέρι με τους χρυσαυγίτες" τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Σαμαράς.

Στο ίδιο μήκος κύματος και το ΠΑΣΟΚ το οποίο επισημαίνει "Παλλαϊκό μέτωπο»= με τη Χρυσή Αυγή επιτυγχάνει ως φαίνεται να συγκροτήσει ο ΣΥΡΙΖΑ, με αιχμή το δημοψήφισμα για τη ΔΕΗ. Τελικά εκεί τον οδήγησε η πολιτική του διχασμού, του λαϊκισμού και της δημαγωγίας" και υπογραμμίζει: "Ο ΣΥΡΙΖΑ παίζει συνεπώς το θέατρο του συνταγματικού παραλόγου. Στο όνομα του Συντάγματος και με πρόσχημα την πρόταση για δημοψήφισμα - που δεν συγκεντρώνει καμία από τις απαιτούμενες από το Σύνταγμα προϋποθέσεις και κυρίως την αναγκαία αυξημένη πλειοψηφία των 180 βουλευτών - ακυρώνει τη γραμμή άμυνας του συνταγματικού τόξου απέναντι στους εχθρούς της Δημοκρατίας και του Κράτους δικαίου".

Νέα συνάντηση Σαμαρά - Βενιζέλου

Νέο τετ-α-τετ θα έχουν σήμερα ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς με τον αντιπρόεδρο του κυβερνητικού συνασπισμού, Ευάγγελο Βενιζέλο στο Μέγαρο Μαξίμου.

Οι δύο ισχυροί άνδρες της κυβέρνησης αναμένεται να έχουν στο «μενού» τόσο τις εξελίξεις με την υπόθεση για τη μικρή ΔΕΗ και η πολιτική αναταραχή που έχει δημιουργηθεί με αφορμή το δημοψήφισμα, όσο και την άρνηση της τρόικας στις ελληνικές αιτιάσεις διά του Γκίκα Χαρδούβελη για φοροελαφρύνσεις.