Μάζεψε 60.000 δολάρια για μία… πατατοσαλάτα

Γιατί η πατατοσαλάτα, η οποία αποτελεί την... λιγότερο σαλάτα από όλες έγινε ξαφνικά viral στο internet; Και τι είχε στο μυαλό του ο δημιουργός του “Kickstarter campaign to make potato salad” ο οποίος τελικά κατάφερε να μαζέψει 60.000 δολάρια;

Όλα ξεκίνησαν όταν ο Zack Danger Brown από το Ohio δημοσίευσε μια απλή του επιθυμία, η οποία πιθανότατα να μην ήταν τίποτε παραπάνω από ένα απλό αστείο. “Φτιάχνω πατατοσαλάτα. Δεν έχω αποφασίσει τι είδους ακόμα”, έγραψε και έκτοτε η τύχη του χαμογέλασε τόσο που το marketing έμελλε να ασχοληθεί αυτόματα με όλα τα υπόλοιπα...

Σε μόλις 4 ημέρες ο Brown είχε συγκεντρώσει 44.000 δολάρια και χιλιάδες ακόμη ιδέες για συνταγές πατατοσαλάτας από πιθανούς επενδυτές.

Οι καταθέσεις ξεκινούσαν από 1 δολάριο και εξασφάλιζαν πως το όνομα του επενδυτή θα ακουστεί από τον Brown όσο εκείνος παρασκεύαζε την συνταγή, και συνεχίζονταν ως τα 3.000 δολάρια με αντάλλαγμα ο Brown να νοικιάσει έναν τεράστιο χώρο και να καλέσει τους πάντες να δοκιμάσουν την συνταγή του ανθρώπου που θα τα προσέφερε.

Ενδιαφέρον ωστόσο είχαν και ορισμένες ακόμη καταθέσεις, όπως εκείνη των 250 δολαρίων για να ακουστεί πως η πατατοσαλάτα “χρειάζεται καλύτερη μαγιονέζα”, ενώ αξιοσημείωτο είναι το γεγονός πως ο Brown κατάφερε να πείσει περισσότερους από 500 ανθρώπους να δώσουν από 35 δολάρια για τον... σκοπό του!

Απ' ότι φαίνεται το internet λατρεύει τις πατάτες...