Η γυμναστική της παραλίας!

Βρισκόμαστε στην καρδιά του καλοκαιριού με τους περισσότερους να έχουν ήδη αρχίσει να σχεδιάζουν τις διακοπές τους. Η θερμοκρασία ανεβαίνει άρα και η γυμναστική αυτούς τους μήνες φαίνεται ακόμα πιο δύσκολη. Όπως είναι λογικό, οι ώρες που θα είμαστε στη θάλασσα θα είναι πολύ περισσότερες από αυτές που θα επιλέξουμε να γυμναστούμε σε ένα κλειστό χώρο. Η δική μου πρόταση λοιπόν είναι άκρως καλοκαιρινή: να συνδυάσετε τη βόλτα σας στην παραλία με απλές ασκήσεις ή ακόμα καλύτερα ομαδικές αθλητικές δραστηριότητες στην άμμο. 

Γυμναστική στην άμμο

-Ξεκινάω με ένα γρήγορο περπάτημα το οποίο εναλλάσσεται με ελαφρύ τρέξιμο κατά μήκος της παραλίας. Η άμμος μειώνει τους κραδασμούς και προστατεύει τις αρθρώσεις.

-Κολύμπι. Εξασκεί όλο το μυϊκό σύστημα και δυναμώνει το καρδιαγγειακό. 20'-30' ελεύθερο είναι αρκετό και γυμνάζει αρκετές μεγάλες μυικές ομάδες: ώμους, στήθος, πλάγιους κοιλιακούς, ράχη, τετρακέφαλο και δικέφαλο.

-Κοιλιακοί: ξαπλώνετε με τα γόνατα σε κάμψη να πατούν στην άμμο και τοποθετείτε τα χέρια στο στήθος χιαστί. Ανεβαίνετε μέχρι οι ώμοι να σηκωθούν από το έδαφος και επιστρέφετε στην αρχική θέση (15 επαναλήψεις Χ 3 σετ).

-Ραχιαίοι: ξαπλώνετε με το πρόσωπο στην άμμο και τα χέρια στον αυχένα. Σηκώνετε αργά το κεφάλι και το θώρακα εκτείνοντας την άνω μοίρα της ράχης. Επιστρέφετε στην αρχική θέση και επαναλαμβάνετε (15 επαναλήψεις Χ 3 σετ).

-Κάμψεις: ξαπλώνετε στην άμμο με το πρόσωπο προς τα κάτω και τα χέρια κάτω από τους ώμους. Κρατείστε το σώμα ίσιο από τα γόνατα μέχρι την κορυφή της κεφαλής. Σπρώχνετε προς τα πάνω μέχρι να εκταθούν οι βραχίονες και χαμηλώνετε στη συνέχεια αργά το θώρακα μέχρι την άμμο ( 10 επαναλήψεις Χ 3 σετ).

-Πλάγια ανύψωση ποδιού: ξαπλώνετε στο πλάι και ανυψώνετε το εξωτερικό πόδι 45 μοίρες (20 επαναλήψεις για κάθε πόδι Χ 3 σετ).

Τελειώνετε με το κομμάτι της αποθεραπείας είτε με χαλαρό τρέξιμο στην άμμο είτε με χαλαρό κολύμπι για περίπου 15 λεπτά.

Ομαδικές δραστηριότητες στη θάλασσα

-Beach Volley: βελτιώνει τη φυσική κατάσταση, την αλτικότητα, την αντοχή και γυμνάζει ομοιόμορφα όλο το σώμα. Οι θερμίδες που καίγονται είναι περίπου από 250 μέχρι 400 την ώρα.

-Ρακέτες: γυμνάζει πολύ καλά τα πόδια, δεν είναι προαπαιτούμενο η καλή φυσική κατάσταση αφού πρόκειται για μία εύκολη στην εκτέλεση της άσκηση. Σε μισή ώρα παιχνίδι μπορούν να καούν μέχρι και 300 θερμίδες.

Προσοχή!

-πίνω νερό καθ' όλη τη διάρκεια άσκησης
-φοράω αντηλιακό και το ανανεώνω σύμφωνα με τις οδηγίες χρήσης
-διαλέγω πρωινές ή απογευματινές ώρες
-περιμένω να έχουν περάσει 3 ώρες μετά το τελευταίο μου γεύμα

ΚΑΛΗ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ ΚΑΙ ΚΑΛΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ!