Πώς να περάσετε ένα δημιουργικό καλοκαίρι με τα παιδιά στο σπίτι

Είναι καλοκαίρι, τα σχολεία έκλεισαν κι εσείς παρέα με τη ζέστη νιώθετε εγκλωβισμένοι με τα παιδιά στο σπίτι. Πολύ φυσιολογικό να αναρωτιέστε πως θα τα βγάλετε πέρα.

Μερικές συμβουλές για να κάνετε τη καθημερινότητα σας λίγο πιο εύκολη.

• Το πρόγραμμα της καθημερινότητας σας αναγκαστικά θα αλλάξει και θα εμπλουτιστεί με περισσότερες δραστηριότητες για τα παιδιά. Αν δεν είχατε καθόλου πρόγραμμα ως τώρα τότε είναι απαραίτητο να το εντάξετε στη ζωή σας. Η σταθερότητα στη καθημερινότητα των παιδιών είναι αναγκαία για να μπορούν να προσαρμοστούν στις υποχρεώσεις που έχουν οι γονείς αλλά και τα ίδια να είναι περισσότερο προετοιμασμένα σε αυτό που θα πρέπει να ακολουθήσουν. Αυτό σημαίνει ότι θα έχετε πολύ συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα από το πρωινό ξύπνημα μέχρι την ώρα του ύπνου που έχετε ορίσει για τα παιδιά.

• Χωρίστε τη μέρα σε 3 χρονικές ζώνες και εξηγήστε στα παιδιά, με τα κατάλληλα λόγια, τι θα περιλαμβάνει η κάθε ώρα. Καλό θα ήταν η πρωινή ζώνη να περιλαμβάνει το πρωινό και κάποιο περίπατο με τα παιδιά στη τοπική αγορά για ψώνια και παιχνίδι στο πάρκο/παιδική χαρά αν υπάρχει στη γειτονιά σας. Επιστρέψτε σπίτι με το που ο ήλιος αρχίσει να σας ζεσταίνει και παροτρύνετε τα παιδιά να παίξουν μόνα τους ή να δουν κάποια παιδική εκπομπή στη τηλεόραση μέχρι εσείς να ετοιμάσετε το μεσημεριανό και να κάνετε τις δουλειές σας. Η ώρα του μεσημεριανού πρέπει να είναι στο στρωμένο τραπέζι (ζητήστε από τα παιδιά να σας βοηθήσουν αν είναι σε κατάλληλη ηλικία ώστε να απασχοληθούν) και να περιλαμβάνει επικοινωνία μεταξύ των μελών της οικογένειας που τρώνε παρέα.

Η 2η ζώνη της ημέρας ξεκινά μετά το μεσημεριανό...

Διαβάστε περισσότερα στο baby.gr.