Πυρκαγιά μαίνεται στην Άρτα! Κινδυνεύει το δάσος στην Περάνθη!

Φωτιά ξέσπασε, αργά το μεσημέρι της Κυριακής 6 Ιουλίου, στο δάσος που βρίσκεται γύρω από την Άρτα και συγκεκριμένα στην θέση Περάνθη, σε πολύ κοντινή απόσταση, από το Νομαρχιακό Νοσοκομείο Άρτας, με την πυροσβεστική να έχει τεθεί σε συναγερμό για να τη θέσει υπό έλεγχο.

Η μεγάλη πυρκαγιά που ξεκίνησε στο δάσος, γύρω από τον αστικό ιστό της πόλης της Άρτας, μαίνεται ανεξέλεγκτη για πάνω από πέντε ώρες.

Το καταστροφικό έργο της φωτιάς ευνοούν οι υψηλές θερμοκρασίες και οι μέτριοι άνεμοι, που πνέουν στην περιοχή.

Πυροσβέστες εθελοντές και κάτοικοι, με όλα τα διαθέσιμα μέσα, δίνουν μάχη με τις φλόγες και κατάφεραν να απομακρύνουν τον κίνδυνο για το νομαρχιακό νοσοκομείο καθώς και τον οικισμό Γλυκόριζο.

Η φωτιά, σύμφωνα με πηγές της Πυροσβεστικής, ξέσπασε με τρεις διαφορετικές εστίες, γεγονός που οδηγεί τις Αρχές να εξετάζουν ενδεχόμενο εμπρησμού, όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό και Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Στα μέτωπα της φωτιάς, έκαναν ρίψεις νερού δύο αεροπλάνα τύπου κάναντερ, μέχρι και μετά τις 21:00 της Κυριακής.

Παράλληλα, στο έργο της κατάσβεσης συμμετείχαν και συμμετέχουν πολλά πυροσβεστικά οχήματα και δεκάδες άνδρες.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, μαζί με τους πυροσβέστες, για πρώτη φορά κινητοποιήθηκε η νεοσύστατη Δημοτική Ομάδα Αντιμετώπισης Καταστροφών, στην οποία μετέχουν πολλές εθελοντικές οργανώσεις, οι οποίες έχουν περάσει από ταχύρρυθμη εκπαίδευση.

Το έργο της κατάσβεσης συντονίζει ο περιφερειακός διοικητής Ηπείρου, αρχιπύραρχος Β. Κώνστας.

Στο έργο της κατάσβεσης συμμετέχουν και υδροφόρες του δήμου Άρτας ενώ να σημειωθεί ότι έχει ενεργοποιηθεί η πυρασφάλεια του Νοσοκομείου.