Λήγει απόψε τα μεσάνυχτα η απεργία των εργαζομένων στη ΔΕΗ, με τα φύλλα πορεία να επικρέμανται ως δαμόκλειος σπάθη πάνω από τα κεφάλια των εργαζομένων. Τα φύλλα επίταξης αναμένεται να επιδοθούν τις επόμενες ώρες, ενώ συνδικαλιστές εκτιμούν ότι οι όποιες αντιδράσεις εντάσσονται καθαρά στο πλαίσιο πολιτικής στρατηγικής.
Το ΔΣ της ΓΕΝΟΠ έχει προγραμματισθεί να συνεδριάσει το μεσημέρι για αποτίμηση της κατάστασης αλλά η συνεδρίαση, εφόσον γίνει, θα πραγματοποιηθεί απουσία των εκπροσώπων των εργαζομένων από την Δυτική Μακεδονία (Κοζάνη-Φλώρινα) οι οποίοι θα συμμετάσχουν σε συλλαλητήριο που θα πραγματοποιηθεί σήμερα στην περιοχή.
Στο ΔΣ της ΓΕΝΟΠ αναμένεται να επικυρωθεί η απόφαση της Εκτελεστικής Επιτροπής που συνεδρίασε χθες, για πραγματοποίηση συγκέντρωσης διαμαρτυρίας στην Αθήνα την ερχόμενη Τετάρτη. Αναμένεται, επίσης, να τεθεί ο τρόπος αντιμετώπισης από τους εργαζόμενους των ατομικών φύλλων επίταξης των υπηρεσιών τους, που αναμένεται να επιδοθούν απόψε, ύστερα από τις προτάσεις που ακούστηκαν (όπως από τον πρώην πρόεδρο της ΓΕΝΟΠ κ. Ν. Φωτόπουλο) «να τα σκίσουν οι εργαζόμενοι».
«Σε καμία περίπτωση δεν θα προτρέψω τους εργαζόμενους να παρανομήσουν» επισημαίνει στον αντίποδα με δηλώσεις του στο Αθηναϊκό Πρακτορείο ο κ. Γ. Αδαμίδης, πρόεδρος του Σωματείου «Σπάρτακος», που είναι το μεγαλύτερο Σωματείο της ΓΕΝΟΠ και εκπροσωπεί κυρίως τους εργαζόμενους στο ενεργειακό κέντρο της Δ. Μακεδονίας. Ο ίδιος θεωρεί ότι οι προτροπές προς τους εργαζόμενους να αγνοήσουν ή να σκίσουν τα φύλλα επίταξης έχουν μόνο πολιτικό και όχι ουσιαστικό νόημα.
Τέλος, όπως διευκρινίσθηκε, δεν απαιτείται απόφαση του ΔΣ για αναστολή των απεργιακών κινητοποιήσεων καθώς μετά την απόφαση του Δικαστηρίου που έκρινε παράνομες τις επαναλαμβανόμενες 48ωρες που είχαν προκηρυχθεί αρχικά, η ΓΕΝΟΠ αποφάσισε μία 48ωρη που λήγει απόψε. Στο μεταξύ έχουν ήδη επιταχθεί κτίρια και εγκαταστάσεις της ΔΕΗ ενώ τα ατομικά φύλλα αναμένεται να επιδοθούν στους εργαζόμενους μέχρι το βράδυ. Από πλευράς επάρκειας, ούτε σήμερα αναμένονται προβλήματα στην ηλεκτροδότηση καθώς η κατανάλωση παραμένει σε χαμηλά επίπεδα. Η αιχμή της ζήτησης προβλέπεται να κυμανθεί το βράδυ στα 6500 μεγαβάτ.