Έγκλημα στα Γλυκά Νερά: «Μας έχει εκθέσει ανεπανόρθωτα η κ. Μυλωνοπούλου»

Έγκλημα στα Γλυκά Νερά: «Μας έχει εκθέσει ανεπανόρθωτα η κ. Μυλωνοπούλου»

Τι λέει η Πρόεδρος Συλλόγου Ελλήνων Ψυχολόγων για τη γυναίκα που αναφέρεται ως ψυχολόγος της 20χρονης Καρολάιν

Στην Ελένη Μυλωνοπούλου, τη γυναίκα που αναφέρεται ως ψυχολόγος της 20χρονης Καρολάιν που δολοφονήθηκε στα Γλυκά Νερά, αναφέρθηκε το πρωί της Δευτέρας (07/06) η Πρόεδρος του Συλλόγου Ελλήνων Ψυχολόγων Βάσω Μπουκουβάλα.

Υπενθυμίζεται ότι ο Σύλλογος είχε καλέσει δημοσίως πριν από λίγες ημέρες την κ. Μυλωνοπούλου «να προσκομίσει το πτυχίο της ως ψυχολόγος και την άδεια ασκήσεως επαγγέλματος». Από την πλευρά της, η κ. Μυλωνοπούλου απάντησε στον Σύλλογο με εξώδικη δήλωση, κατηγορώντας τον ότι δεν επιδεικνύει «ίχνος σεβασμού προς τις Αρχές που μοχθούν να εξιχνιάσουν το θλιβερό έγκλημα».

«Μας έχει εκθέσει ανεπανόρθωτα», τόνισε η κ. Μπουκουβάλα στον ΑΝΤ1, σημειώνοντας ότι παρά το γεγονός ότι δεν είναι ψυχολόγος, η κ. Μυλωνοπούλου «παραβίασε το ιατρικό απόρρητο».

«Αποκάλυψε δημόσια τι της είχε εμπιστευτεί η κοπέλα, στις συνεδρίες που έκανε μαζί της, αυτό απαγορεύεται. Απαγορεύεται και από τον κώδικα δεοντολογίας τον ελληνικό και από τον ευρωπαϊκό. Δεν έχει καμία σημασία που η κοπέλα δεν ζει. Ο ψυχολόγος μπορεί να ενημερώσει μόνο τον εισαγγελέα. Είναι παραβίαση του επαγγελματικού απορρήτου», είπε.

«Δεν έχει πτυχίο, δεν έχει άδεια ασκήσεως. Εμφανίζεται αυτόκλητη. Διηγείται τι της είχε εμπιστευτεί η κοπέλα. Απαγορεύεται ο ψυχολόγος να γίνεται μάρτυρας υπεράσπισης ή κατηγορίας του πελάτη του» επισήμανε.

Όπως είπε η κ. Μπουκουβάλα, «είδαμε ότι κάτι δεν πάει καλά γι’ αυτό την καλέσαμε στις 31/5 να προσκομίσει το πτυχίο της. Με το εξώδικο που μας έστειλε αποδεικνύεται περίτρανα, ότι δεν είναι ψυχολόγος».