Έγκλημα στα Γλυκά Νερά: Γιατί μπαίνει στο «μικροσκόπιο» των ερευνών της ΕΛ.ΑΣ. η ψυχολόγος της Καρολάιν

Έγκλημα στα Γλυκά Νερά: Γιατί μπαίνει στο «μικροσκόπιο» των ερευνών της ΕΛ.ΑΣ. η ψυχολόγος της Καρολάιν

Η ίδια είχε καταθέσει στην Αστυνομία πληροφορίες σχετικά με τη ζωή του ζευγαριού και την οικονομική του κατάσταση

Αντικείμενο αστυνομικής έρευνας σχετικά με την ληστεία μετά φόνου της 20χρονης Καρολάιν στα Γλυκά Νερά, που συγκλόνισε το πανελλήνιο, γίνεται η ψυχολόγος της άτυχης κοπέλας, μετά την καταγγελία τολυ Συλλόγου Ελλήνων Ψυχολόγων, ότι δεν διαθέτει πτυχίο και άδεια ασκήσεως επαγγέλματος.

Η επιστολή του Συλλόγου Ελλήνων Ψυχολόγων, που ζητά από την γυναίκα στην οποία η Καρολάιν εκμυστηρευόταν τα προβλήματά της, να καταθέσει εντός δύο ημερών το πτυχίο της Ψυχολογίας από ΑΕΙ, καθώς και την άδεια ασκήσεως επαγγέλματος, αποτέλεσε την αφορμή για να μπει στο «μικροσκόπιο» των ερευνών της ΕΛ.ΑΣ., καθώς η γυναίκα αυτή σε πρόσφατες συνεντεύξεις της είχε αποκαλύψει κάποιες λεπτομέρειες των συνεδριών της με την Καρολάιν, κάτι που σύμφωνα με ψυχολόγους, αποτελούσε ενέργεια μη τήρησης του ιατρικού απορρήτου. Σύμφωνα με καταγγελίες, η εν λόγω γυναίκα δεν σπούδασε ποτέ Ψυχολογία, αλλά παρακολούθησε κύκλο σεμιναρίων, κάτι που δεν την καθιστά Ψυχολόγο με δικαίωμα να ασκεί το επάγγελμα.

Τι ψάχνει η ΕΛ.ΑΣ. σε σχέση με την ψυχολόγο και τη ληστεία

Οι αρμόδιοι αξιωματικοί της Αστυνομίας, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ, συνεχίζουν να ερευνούν την πιθανότητα ύπαρξης εσωτερικής πληροφόρησης των δραστών της ληστείας και της δολοφονίας της 20χρονης Καρολάιν για την οικονομική κατάσταση της οικογένειας. Σε αυτό το πλαίσιο θα ερευνήσουν, αν η συγκεκριμένη γυναίκα είχε δώσει άθελά της με κάποιο τρόπο, σχετικές πληροφορίες, που μπορεί να κατέληξαν στους αδίστακτους δράστες.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές που επικαλείται ο ΣΚΑΪ, μπορεί το ενδεχόμενο της εσωτερικής πληροφόρησης να είναι ενδιαφέρον και όπως λένε, θα ερευνηθεί, ωστόσο οι αστυνομικοί προκρίνουν το σενάριο της τυχαίας επιλογής της μεζονέτας του ζευγαριού στα Γλυκά Νερά από τους αδίστακτους κακοποιούς. Έτσι, εστιάζουν στην επεξεργασία των σημαντικών στοιχείων που έχουν ήδη συλλέξει και αφήνουν πολλά περιθώρια αισιοδοξίας για την έκβαση της υπόθεσης.

Τι απαντά η ψυχολόγος στην επιστολή του Συλλόγου Ελλήνων Ψυχολόγων

Η εμφανιζόμενη ως ψυχολόγος της Καρολάιν απαντά μέσω δικηγόρου της, ότι δεν θα κάνει καμία δήλωση ή σχόλιο σχετικά με την επιστολή του Συλλόγου Ελλήνων Ψυχολόγων, χωρίς να ξεκαθαρίζει αν είναι κάτοχος πτυχίου Ψυχολογίας ή εάν έχει άδεια άσκησης επαγγέλματος. Τονίζει δε, πως θεωρεί «άκαιρη» την όποια δήλωση ή ανακοίνωση σχετικά με τα όσα έχουν λάβει χώρα κατά το τελευταίο χρονικό διάστημα.