Συνταγές αναζωογόνησης για ώριμα δέρματα!

Καθώς ο χρόνος περνά, το κολλαγόνο και η ελαστίνη χάνουν τελικά τη δύναμή τους, αφήνοντας την επιδερμίδα μας χωρίς υποστήριξη κι έτσι δημιουργούνται ρυτίδες και χαλάρωση. Παρακάτω θα βρείτε δυο συνταγές αναζωογόνησης για το ώριμο δέρμα.

Κρέμα καθαρισμού με βιταμίνη Ε

Αυτή η παχύρρευστη κρέμα είναι κατάλληλη για ξηρά και ώριμα δέρματα. Τα αιθέρια έλαια από νερολί και παλμαρόζα αναζωογονούν το ώριμο δέρμα. Η βιτα­μίνη Ε και το απόσταγμα από γκρέιπ­φρουτ είναι φυσικά συντηρητικά.

Θα χρειαστείτε

2 κουταλιές της σούπας έλαιο χοχόμπα

Ι κουτάλι της σούπας αμυγδαλέλαιο

Ι κουτάλι της σούπας λάδι καρύδας

Ι κουτάλι της σούπας τριμμένο κερί μέλισσας

Ι κάψουλα έλαιο βιταμίνης Ε

4 κουταλιές της σούπας ροδόνερο

3 σταγόνες αιθέριο έλαιο νερολί

3 σταγόνες αιθέριο έλαιο παλμαρόζας

3 σταγόνες απόσταγμα γκρέιπφρουτ

Εκτέλεση-Εφαρμογή

Ζεσταίνετε τα έλαια χοχόμπα, αμυγδάλου και καρύδας μαζί με το κερί μέλισσας σε χαμηλή φω­τιά μέχρι να λιώσει το κερί. Απομακρύ­νετε από τη φωτιά. Προσθέτετε το πε­ριεχόμενο της κάψουλας βιταμίνης Ε. Ζεσταίνετε το ροδόνερο σε χαμηλή φωτιά και το απομακρύνετε. Στη συνέχεια ρίχνετε αργά το ροδόνερο μέσα στο λάδι, χτυπώντας σταθερά με το σύρμα ή το μίξερ στη χαμηλή ταχύτητα μέχρι να κρυώσουν τα υλικά και να ομογενοποιηθούν. Ανακα­τέψτε τα αιθέρια έλαια και το απόσταγ­μα γκρέιπφρουτ. Μεταφέρετε σε καθα­ρό βάζο και αφήνετε τα υλικά να κρυώ­σουν εντελώς προτού κλείσετε το καπά­κι. Φυλάξτε σε δροσερό μέρος. Απλώ­νετε την κρέμα στο δέρμα σας, σκουπίζετε με βρεγμένο βαμβάκι και ξεπλένετε καλά με άφθονο ζεστό νερό. Απλώνετε έπειτα μια τονωτική λο­σιόν. Χρησιμοποιήστε την καθημερινά.

Μάσκα προσώπου

Το πλήρες γιαούρτι μαλακώνει το δέρ­μα, το μέλι ενυδατώνει και τα τριμμένα αμύγδαλα κάνουν ήπια απολέπιση. Τα αιθέρια έλαια από λιβάνι και νερολί ανα­ζωογονούν και αναπλάθουν την επιδερ­μίδα.

Θα χρειαστείτε

Ι κουταλάκι του γλυκού σκόνη αμυγδάλου

2 κουταλάκια του γλυκού πλήρες γιαούρτι

½ κουταλάκι του γλυκού καλλυντικό πηλό

½ κουταλάκι του γλυκού μέλι

2 σταγόνες αιθέριο έλαιο από λιβάνι

Ι σταγόνα αιθέριο έλαιο νερολί

Εκτέλεση-Εφαρμογή

Για να φτιάξετε σκόνη αμυγδάλου, τρίψτε ψιλοκομμένα αμύγδαλα σε μπλέντερ. Αναμείξτε όλα τα υλικά και ανακατέψτε καλά. Απλώ­στε τη μάσκα σε καθαρό δέρμα. Αφαιρέ­στε την έπειτα από Ι5 λεπτά με ένα βρεγμένο πανί. Επαναλάβετε τη μάσκα αυτή κάθε 15 ημέρες.

Επιμέλεια: Βαρβάρα Λιόση

www.beauty-secrets.gr