Ευρυαγγείες: πρόληψη και ανακούφιση!

Μπορεί να κάνουν την εμφάνισή τους στα πόδια από πολύ νεαρή ηλικία! Είναι μικρές μπλε φλεβίτσες που σχηματίζουν αραχνοειδείς ιστούς και δεν είναι άλλες από τις ευρυαγγείες! Οι ευρυαγγείες δεν είναι μόνο ακαλαίσθητες, μπορεί να είναι και οδυνηρές. Προκαλούνται από την εξασθένιση των βαλβίδων στις φλέβες του ποδιού, γεγονός που επιτρέπει στο αίμα να συσσωρεύεται, με αποτέλεσμα να αναγκάζει τις φλέβες να διαστέλλονται. Σήμερα θα μάθετε τι πρέπει να κάνετε για να τις αποφύγετε και πώς μπορείτε να τις μετριάσετε αν ήδη έχουν κάνει την εμφάνισή τους!

Πρόληψη των ευρυαγγείων

Να αποφεύγετε:

-να κάθεστε ή να στέκεστε όρθιες για πολλές ώρες

-τη δυσκοιλιότητα

-την παχυσαρκία

-τα στενά ρούχα που δυσχεραίνουν τη ροή του αίματος

Να επιδιώκετε:

-την τακτική άσκηση

-το περπάτημα

Στην άσκηση και στο περπάτημα οι συσπάσεις των μυών του ποδιού αυξάνουν την κυκλοφορία του αίματος και εμποδίζουν τη συσσώρευση του στα πόδια.

Κάντε τη διατροφή σας πικάντικη

Το σκόρδο, το κρεμμύδι, το τζίντζερ και οι πιπεριές καγιέν βοηθούν τον οργανισμό να αποδομήσει τη φιβρίνη, πρωτεΐνη που ευθύνεται για τη δημιουργία σκληρού, διογκωμένου ιστού γύρω από τις ευρυαγγείες. Συμπεριλάβετε τουλάχιστον ένα με δύο τρόφιμα που καταπολεμούν τη φιβρίνη στην καθημερινή σας διατροφή για να ανακουφίσετε τις ευρυαγγείες.

Καταπραϋντική λοσιόν

Το εκχύλισμα της αμαμηλίδας και τα αιθέρια έλαια του κυπαρισσιού και της αχίλλειας βοηθούν να υποχωρήσει το πρήξιμο των ευρυαγγειών και μετριάζουν τη φλεγμονή.

Θα χρειαστείτε

Ι0 σταγόνες αιθέριο έλαιο κυπαρισσιού

125ml αποσταγμένο εκχύλισμα αμαμηλίδας

Ι0 σταγόνες αιθέρια έλαιο αχίλλειας

Εκτέλεση-Εφαρμογή

Αναμείξτε τα υλικά σε ένα μπουκάλι και κουνήστε καλά. Αλείψτε τα πόδια σας όσο συχνά θέλετε.

Επιμέλεια: Βαρβάρα Λιόση

www.beauty-secrets.gr