Η τέλεια γυναικεία μύτη μετριέται με το μοιρογνωμόνιο!

Κυρίες μου, πιστεύετε ότι έχετε την τέλεια μύτη; Κύριοι, θέλετε να αποδείξετε στις συντρόφους σας ότι δεν έχουν ιδανική μύτη (αλλά τις αγαπάτε όπως και να έχει);

Πάρτε τα μοιρογνωμόνια!

Γιατί οι Αμερικανοί πλαστικοί χειρουργοί τα έβαλαν κάτω και τα μέτρησαν: η ιδανική μύτη είναι αυτή που σχηματίζει στην άκρη της γωνία ακριβώς 106 μοιρών σε σχέση με το υπόλοιπο πρόσωπο. Δηλαδή κυριολεκτικά οι όμορφες γυναίκες είναι λίγο… ψηλομύτες.

Πάντως, οι ερευνητές, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό του Αμερικανικού Ιατρικού Συλλόγου "JAMA Facial Plastic Surgery" ξεκαθάρισαν ότι ο χρυσός κανόνας των 106 μοιρών ισχύει για τις λευκές γυναίκες, στις οποίες επικεντρώθηκε η έρευνα, και μπορεί να μην ισχύει για γυναίκες άλλων φυλών και εθνοτήτων.

Και για να έχουμε και μια εικόνα, ποιες γυναίκες έχουν την ιδανική μύτη; Ενδεικτικά, οι ηθοποιοί Σκάρλετ Γιόχανσον και Κέιτι Μπεκινσέιλ, καθώς επίσης η Κάθριν (Κέιτ), δούκισσα του Κέμπριτζ, σύζυγος του πρίγκιπα Ουίλιαμ της Βρετανίας.

Η γωνία μετριέται αν κανείς ενώσει με μια γραμμή τα χείλη, την άκρη της μύτης και το μέτωπο, σχηματίζοντας έτσι ένα ιδεατό τρίγωνο.

Οι γυναικείες μύτες που γέρνουν προς τα κάτω, δηλαδή έχουν στην άκρη τους μια γωνία μικρότερη των 90 μοιρών, σύμφωνα με τους επιστήμονες, φαίνονται πιο μακριές (χωρίς να είναι στην πραγματικότητα) και πιο αρρενωπές, παρά θηλυκές.