Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ποδοσφαίρου 2014: Προκρίθηκαν Βέλγιο και Αλγερία

Το Βέλγιο και η Αλγερία έγιναν οι δύο τελευταίες ομάδες που «σφράγισαν» τα εισιτήριά τους για τη φάση των 16 του Μουντιάλ, στα τελευταία παιχνίδια της φάσης των ομίλων.

Το Βέλγιο, που ουσιαστικά είχε εξασφαλίσει την πρώτη θέση στον όμιλο, έκανε το απόλυτο στις νίκες κόντρα στη Νότια Κορέα, παρά το γεγονός ότι στο 44’ αποβλήθηκε ο Ντεφούρ με απευθείας κόκκινη κάρτα για σκληρό μαρκάρισμα, χάρη σε ένα γκολ του Φερτόνγκεν στο 77’, αφήνοντας τους Κορεάτες στην τελευταία θέση, με μόνο έναν βαθμό, αυτόν που απέσπασαν στην πρεμιέρα από τη Ρωσία.

Το παιχνίδι της Αλγερίας με τη Ρωσία είχε μεγαλύτερο βαθμολογικό ενδιαφέρον, καθώς η Ρωσία χρειαζόταν μόνο τη νίκη για να πάρει τη δεύτερη θέση και την πρόκριση στους 16, και ξεκίνησε πολύ δυνατά, με το γκολ του Κοκόριν μόλις στο 6ο λεπτό. Ωστόσο, η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη, με τους Αλγερινούς να ισοφαρίζουν στο 60’ με τον Σλιμανί και να κρατούν το 1-1 μέχρι το τέλος, παίρνοντας μία ιστορική πρόκριση.

Στο δεύτερο γύρο το Βέλγιο θα αντιμετωπίσει τις Ηνωμένες Πολιτείες, που κατέκτησαν τη δεύτερη θέση στον 7ο Όμιλο, ενώ η Αλγερία θα βρει μπροστά της τη Γερμανία, που τερμάτισε πρώτη στον 7ο Όμιλο.