Τα one-night stand αυξάνουν την αυτοεκτίμηση μας

Το περιστασιακό σεξ αυξάνει την αυτοεκτίμηση και την ικανοποίηση ενώ μειώνει το άγχος και τον κίνδυνο εμφάνισης κατάθλιψης, σύμφωνα με μία νέα αμερικανική μελέτη.

Τα αποτελέσματα αυτά προέκυψαν από μία μελέτη που επιστράτευσε 370 μαθητές για εννέα μήνες, οι οποίοι κλήθηκαν να συμπληρώσουν ειδικά ερωτηματολόγια σχετικά με την σεξουαλική τους ζωή, τα συναισθήματά τους και την συμπεριφορά τους. Υπήρχαν ερωτήσεις σχετικά με τις απόψεις τους για το περιστασιακό σεξ, με την συχνότητα που επέλεγαν να "κοιμηθούν" μόνο μία φορά με έναν άνθρωπο και σχετικά με το επίπεδο της σεξουαλικής επιθυμίας.

Εκείνοι που απολάμβαναν το περιστασιακό σεξ (42%) ανέφεραν υψηλότερα ποσοστά αυτοεκτίμησης και χαμηλότερα ποσοστά κατάθλιψης σε σύγκριση με όσους δεν έκαναν περιστασιακό σεξ.

Η επικεφαλής της έρευνας Ζάνα Βρανγκαλόβα από το Πανεπιστημίο Cornell ανέφερε ότι "η μελέτη αυτή σίγουρα φαίνεται να δείχνει ότι το περιστασιακό σεξ μπορεί να έχει οφέλη για την ψυχική υγεία για εκείνους που είναι ανοιχτοί σε αυτό, το επιθυμούν και έχουν θετική στάση προς την κατεύθυνση αυτή". Αλλά πρόσθεσε ότι το ασφαλές σεξ και χωρίς την επήρεια του αλκοόλ μπορούσε να είναι το κλειδί σε αυτό, καθώς ένα μεγάλο μέρος της ενοχής που ακολουθεί ένα one-night stand σχετίζεται με το φόβο της εγκυμοσύνης ή ενός σεξουαλικά μεταδιδόμενου νόσηματος.

Ο Δρ Βρανγκλόβα, καθηγήτρια ψυχολογίας στο Πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης, τόνισε ότι υπάρχουν βασικά γνωρίσματα στον χαρακτήρα των ανθρώπων που θέλουν συνεχώς περιστασιακό σεξ. "Είναι γενικά εξωστρεφείς, παρορμητικοί , οι οποίοι επίσης επενδύουν λιγότερο σε ρομαντικές σχέσεις και είναι πιο πιθανό να έχουν απατήσει ένα ρομαντικό σύντροφο. Είναι επίσης πιο πιθανό να είναι σωματικά ισχυροί, και ιδίως μεταξύ των ανδρών πιο σεξιστές , καταναγκαστικοί και ναρκισσιστές. Τείνουν επίσης να είναι αντισυμβατικοί, ελκυστικοί και πολιτικά φιλελεύθεροι".