Τα στάδια της κυτταρίτιδας!

Αυτός ο μεγάλος "εχθρός" δε γνωρίζει ηλικία, δε ξεχωρίζει αν είσαστε λεπτές ή γεμάτες, ψηλές ή κοντές, αποτελεί όμως ένα κατεξοχήν γυναικείο πρόβλημα, που εμφανίζεται συνήθως στην περιοχή των γλουτών και, σπανιότερα, στην κοιλιά και στο εσωτερικό των μπράτσων. Ανακαλύψτε μαζί μας τα 4 στάδια της κυτταρίτιδας και βρείτε σε ποιο στάδιο βρίσκεστε!

Στάδιο 1

Το δέρμα των μηρών και των γλουτών είναι λείο σε όρθια και ύπτια θέση. Αν πιέσουμε το δέρμα δεν εμφανίζεται η χαρακτηριστική όψη φλούδας πορτοκαλιού. Είναι συνηθισμένη μορφή σε λεπτές γυναίκες και στους άνδρες που έχουν ανεπάρκεια ανδρογόνων.

Στάδιο 2

Αυτό το στάδιο χαρακτηρίζεται από λείο επίσης δέρμα σε όρθια ή ύπτια θέση. Όταν πιέζουμε το δέρμα παρατηρείται αναδίπλωση της επιδερμίδας. Στο στάδιο αυτό έχουμε διεύρυνση των αιμοφόρων αγγείων, αύξηση του μεγέθους των λιποκυττάρων.

Στάδιο 3

Η επιφάνεια του δέρματος είναι λεία σε ύπτια θέση. Αντίθετα στην όρθια παρατηρείται αυτόματη αναδίπλωση της επιδερμίδας, χωρίς να πιέσουμε το δέρμα. Είναι συνηθισμένο φαινόμενο στις παχύσαρκες γυναίκες 35-45 ετών.

Στάδιο 4

Στο στάδιο αυτό γίνεται αυτόματη αναδίπλωση της επιδερμίδας και είναι ορατή και στην όρθια και στην οριζόντια θέση χωρίς να πιέσουμε το δέρμα. Αυτό το στάδιο παρουσιάζεται στις παχύσαρκες γυναίκες και μετά την εμμηνόπαυση.

Επιμέλεια: Βαρβάρα Λιόση

www.beauty-secrets.gr