Δύο Έλληνες εξαπάτησαν 360.000 Γερμανούς

Δύο Έλληνες εξαπάτησαν 360.000 Γερμανούς πολίτες στήνοντας από το 2009 ανύπαρκτες κληρώσεις και λοταρίες έναντι μηνιαίας συνδρομής 29,9 ευρώ.

Τα δύο αυτά άτομα 44 και 36 ετών, συνελήφθησαν στη Βουλιαγμένη από τη Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας. 

Η απάτη τους απέφερε ένα ποσό της τάξεως των 36,5 εκατομμυρίων ευρώ, ενώ η νομιμοποίησή τους γινόταν μέσω της σύστασης εταιρειών και της μεταφοράς των χρημάτων σε τραπεζικούς λογαριασμούς ανά την υφήλιο.

Σύμφωνα με τις γερμανικές αρχές, οι δύο Έλληνες, που συνελήφθησαν, είναι αρχηγικά μέλη εγκληματικής ομάδας.

Για την υπόθεση αυτή υπήρξε στενή συνεργασία της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας με τη Γερμανική Ομοσπονδιακή Αστυνομία.

Μέσω εικονικών εταιρειών, νομιμοποιούσαν τα παράνομα έσοδα, και μετέφεραν τα χρήματα σε τραπεζικούς λογαριασμούς, ανά την υφήλιο, για να μην εντοπίζονται από τις διωκτικές Αρχές.

Στο σπίτι του 44χρονου, κατασχέθηκε κεντρική μονάδα Η/Υ, εξωτερικός σκληρός δίσκος και φορητός δίσκος αποθήκευσης δεδομένων USB, (4) βιβλιάρια καταθέσεων Ελληνικών τραπεζών, ελληνικά και ξενόγλωσσα έγγραφα επιχειρήσεων και (6) σφραγίδες (μία Ελληνική και πέντε ξενόγλωσσες).

Σε ταυτόχρονη επιχείρηση παρουσία Εισαγγελέα στο σπίτι του 36χρονου, στην περιοχή της Βουλιαγμένης, κατασχέθηκαν (3) σφραγισμένοι φάκελοι, με παραστατικά και έγγραφα, ενώ στις δύο εταιρείες που φέρονται ως ιδρυτές, (2) ηλεκτρονικοί υπολογιστές, (3) εξωτερικοί σκληροί δίσκοι, (4) φορητοί δίσκοι αποθήκευσης δεδομένων USB και σκληρός δίσκος εντός θήκης, ελληνικά και ξενόγλωσσα έγγραφα επιχειρήσεων και (3) ξύλινες ξενόγλωσσες σφραγίδες.

Όλα τα κατασχεθέντα πειστήρια θα υποβληθούν στον αρμόδιο Ανακριτή, όπου απεστάλη το αίτημα δικαστικής συνδρομής από τις δικαστικές Αρχές.

Η έρευνα είναι σε πλήρη εξέλιξη, πάντα σε στενή συνεργασία με τις αρμόδιες Γερμανικές Αρχές, προκειμένου να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες στο πλαίσιο της αστυνομικής και δικαστικής συνδρομής.