Σφοδρές μάχες στο Ιράκ – Τουλάχιστον 32 νεκροί

Σφοδρή μάχη προκειμένου να σταματήσουν την προέλαση των ανταρτών στο δυτικό Ιράκ δίνουν οι κυβερνητικές δυνάμεις.

Η πολεμική αεροπορία εξαπέλυσε επιδρομές σε πολλούς τομείς οι οποίοι ελέγχονται από αντικαθεστωτικούς μαχητές, με αποτέλεσμα να βρουν το θάνατο τουλάχιστον 32 άνθρωποι.

Ο στρατός απώθησε και μια επίθεση των ανταρτών στη Χαντίθα. Η Χαντίθα, όπου βρίσκονται οι σημαντικότεροι σταθμοί παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας της Άνμπαρ, επιβλέπει έναν οδικό άξονα ο οποίος οδηγεί στη Ράμαντι, την πρωτεύουσα της επαρχίας, η πλειονότητα των κατοίκων της οποίας είναι σουνίτες και η οποία γειτονεύει με τη Συρία.

Σουνίτες αντάρτες, υπό την ηγεσία του ΙΚΙΛ, προσπαθούν να προελάσουν προς τα δυτικά στην Άνμπαρ, όπου τις τελευταίες ημέρες έχουν καταλάβει τις πόλεις Κάιμ, Αάνα και Ράουα, ενώ τα κυβερνητικά στρατεύματα μοιάζουν να αδυνατούν να σταματήσουν την προέλασή τους.

Η πολεμική αεροπορία εξαπέλυσε επιδρομές σε δύο ζωτικής σημασίας γέφυρες στον Ευφράτη ποταμό κοντά στην πόλη Κάιμ, 340 χλμ. βορειοδυτικά της Βαγδάτης, που χρησιμοποιούσαν οι αντάρτες για τις κινήσεις τους από την επαρχία Νινευή, της οποίας ελέγχουν το μεγαλύτερο μέρος, και την αλ Άνμπαρ.

Παράλληλα οι κυβερνητικές δυνάμεις απώθησαν νέες επιθέσεις των ανταρτών στο διυλιστήριο στην Μπάιτζι, 200 χλμ. δυτικά της Βαγδάτης.