Ανανεωθείτε γρήγορα εδώ και τώρα!

Αισθάνεστε το δέρμα και τα μαλλιά σας ξηρά από τον ήλιο και το αλάτι της θάλασσας; Ακολουθήστε τις συμβουλές μας για super ανανέωση!

Για το σώμα-Ενυδάτωση

Ο ήλιος από τη μία πλευρά ενεργοποιεί τη λειτουργία των αδένων και από την άλλη αφαιρεί από το δέρμα την υγρασία. Για αυτό προτιμήστε ελαφριές ενυδατικές κρέμες οι οποίες περιέχουν ενεργά συστατικά που χαρίζουν υγρασία, όπως φύκια, πλαγκτόν, αλόη βέρα, πρωτεΐνες και οξέα φρούτων που τρέφουν την επι­δερμίδα και της χαρίζουν όμορφο, φυσικό χρώμα. Αυτά τα προϊόντα καλύπτουν τα κενά στο βιολογικό προστατευτικό στρώμα του δέρματος, έτσι ώστε να εξατμίζεται όσο το δυνατόν λι­γότερο υγρό από το σώμα.

Για τον οργανισμό-Ενυδάτωση από μέσα

Οι εφεδρείες σε υγρασία δεν πρέπει να αναπληρώνονται μό­νο απ' έξω, αλλά και από μέσα. Δεν είναι μόνο οι ρυτίδες το αποτέ­λεσμα έλλειψης υγρών. Όταν δεν πίνετε αρκετό νερό, κουράζεστε πιο γρήγορα σωματικά και πνευ­ματικά. Γι' αυτό να πίνετε τουλάχιστον δύο λίτρα ημερησίως. Κατά προτί­μηση μεταλλικό νερό χωρίς ανθρακικό, προσέχοντας ώστε να περιέ­χει μικρή ποσότητα νατρίου (εκτός αν ιδρώνετε πολύ). Περίπου το 40% της ανάγκης σε νερό καλύπτεται υπό κανονικές συνθήκες από τη διατροφή. Μεγάλη ποσότητα νερού (90%) περιέχεται π.χ. σε διάφορες σαλάτες, κολοκύθια, ραπανάκια και καρπούζια.

Για το σώμα-Γυμναστική στο νερό

Καταπολεμάει την κυτταρί­τιδα: Aquarobic - γυμνα­στική σε νερό ως το στήθος-. Αληθινά δυνατή εξάσκηση! Η αντίσταση του νερού στις κινήσεις μαλακώνει τους μυς και καταπολεμάει το τοπικό πάχος. Ταυτόχρονα, το νερό κάνει μασάζ στους ιστούς και τους κάνει πιο δυνα­τούς και λείους.

Για το σώμα-Γρήγορη δροσιά

Σπρέι σώματος. Αφήνει μία λεπτή στρώση επάνω στην επιδερμίδα. Τα ενυδατικά σπρέι προσώπου περιποιούνται αλλά και σταθεροποιούν το μακιγιάζ και είναι ιδανικά για ευαίσθητες επιδερμίδες.

Για το πρόσωπο-Δροσερή μάσκα

Χτυπήστε στο μπλέντερ ένα ροδάκινο, προσθέστε δύο σταγόνες αιθέριου ελαίου νερολί και δύο κουταλιές από μια απλή ενυδατική κρέμα χωρίς άρωμα. Ανακατέψτε, βάλτε τη μάσκα στο ψυγείο για να κρυώσει και απλώστε τη δροσερή στο πρόσωπο και το λαιμό. Αν έχετε λιπαρό δέρμα, δοκιμάστε κάτι πιο ελαφρύ: χτυπήστε στο μπλέντερ δύο βερίκοκα, προσθέστε τρεις κουταλιές γιαούρτι και δύο κουταλάκια μέλι. Απλώστε τη στο πρόσωπο για πέντε λεπτά και ξεβγάλετε καλά.

Για τα μαλλιά-Επανορθωτικές μάσκες

-Λιώστε μία μπανάνα και ανακατέψτε τη με μερικές σταγόνες αμυγδαλέλαιο. Κάντε μασάζ για πέντε λεπτά και ξεβγάλετε.

-Μετά τον ήλιο κάντε μια επανορθωτική μάσκα αναμειγνύοντας ένα αβοκάντο με το ασπράδι ενός αβγού και μία κουταλιά ελαιόλαδο. Αφήστε τη για μισή ώρα και ξεβγάλετε.

Επιμέλεια: Βαρβάρα Λιόση

www.beauty-secrets.gr