Συναρπαστικές στιγμές στη regatta των Σπετσών!

Ανταπόκριση από Σπέτσες: Βίκη Βαμιεδάκη

Την Παρασκευή 20 Ιουνίου, πρώτη αγωνιστική ημέρα, άνοιξε η αυλαία του 4ου Διεθνούς Αγώνα Κλασσικών σκαφών και παραδοσιακών καϊκιών που γίνεται στις Σπέτσες 19 με 21 Ιουνίου.

Το Spetses Classic Yacht Race, διεξάγεται για 4η συνεχή χρονιά στις Σπέτσες και διοργανώνεται από το Ναυτικό Όμιλο Ελλάδας. Τη φιλοξενία έχει αναλάβει και φέτος το Poseidonion Grand Hotel με χρυσό χορηγό το Chivas Regal.

Web Media Sponsor του αγώνα είναι το news.gr

Η πρώτη μέρα επεφύλαξε ισχυρό άνεμο για τους ιστιοπλόους, με μικρές διακυμάνσεις στην ένταση και την διεύθυνση του ανέμου, επιτρέποντας διαφορετικές τακτικές στα σκάφη που έτσι και αλλιώς είναι τόσο διαφορετικά μεταξύ τους, αλλά αγωνίζονται σε κοινό στίβο.

Την πρώτη μέρα έγινε μια ιστιοδρομία για την κάθε κατηγορία, επιτρέποντας στους ιστιοπλόους να μπουν ομαλά στο κλίμα της διοργάνωσης.

Οι νικητές αλλά και τα αποτελέσματα του πρώτου αγώνα με ένα κλικ εδώ

Η κατηγορία των κλασικών σκαφών συμμετείχε στη μεγάλη offshore διαδρομή, τερματίζοντας μπροστά στο Ποσειδώνιο.

Τα παραδοσιακά καΐκια ταξιδεύοντας στην αντίθετη κατεύθυνση τερμάτισαν επίσης μπροστά στην πλατεία Ποσειδωνίου, ενώ οι λέμβοι ανοικτού τύπου έκαναν μια ιστιοδρομία και αυτά μπροστά στο θαλάσσιο χώρο του ξενοδοχείου.

Σήμερα Σάββατο 21 Ιουνίου, δεύτερη αγωνιστική ημέρα, ξεκίνησε με άνεμο αντίθετης διεύθυνσης και χαμηλότερης έντασης.

Τα καΐκια ξεκίνησαν από τη Σπετσοπούλα, έφτασαν στον Άγιο Αιμιλιανό και από εκεί τερμάτισαν μπροστά στο Ποσειδώνιο ενώ τα κλασικά σκάφη έκαναν παλινδρομικές διαδρομές.

Η κατηγορία των παραδοσιακών λέμβων ανοικτού τύπου έκανε δυο ιστιοδρομίες τριγωνικής διαδρομής.

Η μέρα είναι ηλιόλουστη και καλοκαιρινή και το φόντο συμπλήρωσε το σκηνικό του ελληνικού καλοκαιριού, ενώ οι πολλοί θεατές που βρίσκονται στις Σπέτσες, είχαν την ευκαιρία να δουν τα σκάφη να ταξιδεύουν με τα πανιά τους με τη μοναδική ομορφιά και χάρη που τα χαρακτηρίζει.

Στον αγώνα ξεχώρισαν από τα κλασικά το σκάφος Σαβάνα το μεγαλύτερο στην κατηγορία του, ενώ στα παραδοσιακά καΐκια το Αφρόεσσα.

Παρουσιαστής του αγώνα και φέτος είναι ο Μάνος Ρούδας.