Πόσα χρόνια ζουν και πόσα παιδιά κάνουν οι παίκτες του Μουντιάλ

Οι 32 εθνικοί σύλλογοι που ανταγωνίζονται στη διαδικασία ανάδειξης του Παγκοσμίου Κυπέλλου, εξασφαλίζοντας τη συμμετοχή τους ανάμεσα σε 204 εθνικές ομάδες, με εξαίρεση τη Βραζιλία, η οποία φιλοξενεί το γεγονός "καλύπτουν ένα σημαντικό ποσοστό του συνολικού πληθυσμού - περίπου 1,9 δισεκατομμύρια άνθρωποι, όταν ο παγκόσμιος πληθυσμός είναι περίπου 7,3 δισεκατομμύρια άνθρωποι", δήλωσε ο Amlan Roy, επικεφαλής της ομάδας πληθυσμιακών ερευνών της Credit Suisse.

"Από οικονομική άποψη, Οι 32 αυτοί σύλλογοι αποτελούν ένα συνδυασμένο ακαθάριστο εγχώριο προϊόν (ΑΕΠ) της τάξεως των 47 τρισεκατομμυρίων δολαρίων".

Πρόσφατη μελέτη της Credit Suisse για τις χώρες του Παγκοσμίου Κυπέλλου θέτει στο επίκεντρο τα δημογραφικά στοιχεία της καθεμίας. Και το ρόλο που αυτά διαδραματίζουν στην οικονομική και χρηματοοικονομική ανάπτυξη τους.

Ενώ κάθε ομάδα στο Παγκόσμιο Κύπελλο αγωνίζεται με 11 παίκτες στην κάθε πλευρά πλευρά, και έχουν ίσες ευκαιρίες στο αγωνιστικό χώρο, η καθεμία έχει τις δικές της ιδιομορφίες σε ό,τι αφορά στο επίπεδο διαβίωσης.

Υπάρχουν έντονες διακυμάνσεις στα πρότυπα των εθνών που ζουν. Οι εργαζόμενοι, οι καταναλωτές, η εκπαίδευση και η υγεία. Η κλίμακα κάθε χώρας κυμαίνεται από τους πλούσιους στους φτωχούς, τους νέους ή ηλικιωμένους, αναπτυγμένους και αναπτυσσόμενους και προέρχονται από επτά διαφορετικές περιοχές του πλανήτη.

Αφρική, Ευρώπη, Μέση Ανατολή, Βόρεια Αμερική, Κεντρική Αμερική και Καραϊβική, Ωκεανία και Νότια Αμερική.

"Τα δημογραφικά στοιχεία της καθεμίας εκτεταμένες και πολύπλευρες επιπτώσεις στην ανάπτυξη, την οικονομική βιωσιμότητα, τις περιουσίες, τις συντάξεις, την ανισότητα και την ανεργία των νέων", εξηγεί ο Roy.

Προσδόκιμο ζωής

Υπάρχει προσδόκιμο ζωής 33 ετών το οποίο διαφέρει μεταξύ της Ιαπωνίας, που είναι η χώρα με το μεγαλύτερο ποσοστό μακροζωίας και την Ακτή Ελεφαντοστού, η οποία έχει το μικρότερο.

Το προσδόκιμο ζωής στην Ιαπωνία ανέρχεται σήμερα σε 83,5 χρόνια, ακολουθεί με 82,5 χρόνια η Ελβετία και 82,3 χρόνια ηΙταλία, σε σύγκριση με τα 50,5 χρόνια στην Ακτή του Ελεφαντοστού, 52,3 και 54,9 χρόνια στη Νιγηρία και στο Καμερούν.

Ο μέσος όρος ηλικίας

Επίσης, υπάρχει μια μεγάλη διαφορά στο μέσο όρο ηλικίας των λαών που ανιστοιχούν στις 32 εθνικές ομάδες. Οι τρεις χώρες της Αφρικής, που έχουν το χαμηλότερο προσδόκιμο ζωής - Νιγηρία, Καμερούν και Ακτή Ελεφαντοστού έχουν τους νεότερους παίκτες στο τουρνουά, με μέση ηλικία 17,7, 18,5 και 19,1 έτη αντίστοιχα, σε σύγκριση με την Ιαπωνία και την Ιταλία, που έχουν μέσους όρους 46,5 και 45 ετών. "Αυτό το χάσμα από 26 έως 29 ετών σε μέση ηλικία είναι μνημειώδες", δήλωσε ο Roy.

Τιμές Γονιμότητα

Ο αριθμός των παιδιών ανά γυναίκα σε αναπαραγωγική ηλικία είναι ο υψηλότερος στη Νιγηρία, με μέσο όρο 6 παιδιά ανά γυναίκα, και ακολουθείται από 4,9 παιδιά ανά γυναίκα στην Ακτή του Ελεφαντοστού και 4,8 παιδιά ανά γυναίκα στο Καμερούν. Βοσνία Ερζεγοβίνη, Πορτογαλία και Νότια Κορέα έχουν τα χαμηλότερα ποσοστά γονιμότητας με 1,3 παιδιά ανά γυναίκα.