Εμπόλεμη ζώνη και πάλι η Γάζα

Ξεχειλίζει η οργή των Παλαιστινίων στα κατεχόμενα εδάφη της Δυτικής Όχθης και στη Λωρίδας της Γάζας, μετά τον θάνατο του ενός έφηβου Παλαιστίνιου από τον ισραηλινό στρατό, καθώς οι ισραηλινές δυνάμεις συνεχίζουν τις κατασταλτικές επιχειρήσεις εναντίον μαχητικών ισλαμιστών ενώ αναζητούν παράλληλα τρεις έφηβους Ισραηλινούς, η τύχη των οποίων αγνοείται εδώ και περισσότερο από μια εβδομάδα.   

Ο 15χρονος Μοχάμεντ Ντουντίν σκοτώθηκε στο χωριό Ντούρα, κοντά στη Χεβρώνα στη νότια Δυτική Όχθη, κοντά στην περιοχή απ' όπου εξαφανίσθηκαν οι τρεις έφηβοι Ισραηλινοί και είναι ο δεύτερος Παλαιστίνιος που σκοτώνεται σε μαι εβδομάδα. Το Ισραήλ υποστηρίζει πως οι τρεις έφηβοι ισραηλινοί έχουν απαχθεί από την ένοπλη ισλαμιστική οργάνωση Χαμάς και έχει εξαπολύσει μαι τεράστια επιχείρηση για τον εντοπισμό τους 

Με αφορμή την κηδεία του 15χρονου Ντουντίν, Παλαιστίνιοι συγκρούσθηκαν με τα ισραηλινά στρατεύματα σε διάφορες τοποθεσίες στη Δυτική Όχθη και κάτοικοι ανέφεραν πως υπήρξαν τραυματίες.

Στη Λωρίδα της Γάζας- την οποία ελέγχει η Χαμάς- το Ισραήλ πραγματοποίησε τα ξημερώματα αεροπορικές επιδρομές σε τρεις τοποθεσίες, αφού μαχητές εκτόξευσαν τη νύκτα της Πέμπτης από το έδαφος αυτό δύο ρουκέτες εναντίον του Ισραήλ.

Μάλιστα, σε μια σπάνια κίνηση, η Χαμάς δημοσίευσε μια φωτογραφία στην οποία απεικονίζονται οι μαχητές της να έχουν αιχμαλωτίσει τρεις ισραηλινούς στρατιώτες, σε μια πόζα που θυμίζει την τακτική των ανταρτών που δρουν στο Αφγανιστάν και το Πακιστάν. Ωστόσο, οι αιχμάλωτοι δεν βρίσκονται σε κάποιο στρατόπεδο αλλά σε κεντρικό δρόμο και γύρω υπάρχουν απλοί πολίτες και μικρά παιδιά (κεντρική φωτό). 

Περίπου 280 Παλαιστίνιοι έχουν τεθεί υπό κράτηση και στρατιώτες προχώρησαν σε περισσότερες συλλήψεις στη διάρκεια της νύκτας, ανακοίνωσε σήμερα ο ισραηλινός στρατός.