Εκτός από έντομα, οι αράχνες τρώνε και… ψάρια!

Μέχρι τώρα γνωρίζαμε ότι οι αράχνες τρέφονται με έντομα τα οποία παγιδεύουν στον ιστό τους. Αποδεικνύεται όμως ότι υπάρχουν και αράχνες που προτιμούν όχι ότι πετάει αλλά, ότι κολυμπάει!   

Ελβετοί και Αυστραλοί επιστήμονες ανακάλυψαν κάποια είδη αράχνης τα οποία  μπορούν να πιάσουν και να φάνε ψάρια. Κάποιες φορές μάλιστα, το θήραμα τους έχει το διπλάσιο μέγεθος από αυτές.

 Πρόκειται για αράχνες πέντε διαφορετικών οικογενειών - που υπάρχουν σχεδόν σε όλο τον κόσμο, πλην της Ανταρκτικής - και οι οποίες έχουν ως λεία ψάρια, τα οποία αλιεύουν στο φυσικό τους περιβάλλον. 

Σύμφωνα με την έρευνα των Μάρτιν Νάιφελερ από το Πανεπιστήμιο της Βασιλείας, στην Ελβετία, και ο Μπράντλει Πιούσεϊ, από το Πανεπιστήμιο της Δυτικής Αυστραλίας, τα αραχνοειδή αυτά έχουν ισχυρές νευροτοξίνες και ένζυμα, τα οποία τους επιτρέπουν να σκοτώσουν και να χωνέψουν ψάρια. 

Αφού τα σκοτώσουν μέσα στο νερό,  στη συνέχεια μεταφέρουν τα ψάρια σε στεγνό μέρος, οπότε και αρχίζουν να τα τρώνε, μια διαδικασία που κρατά αρκετές ώρες.

Όπως μεταδίδει το BBC, οι αράχνες αυτές συνήθως κατοικούν σε όχθες ρεμάτων και λιμνών με γλυκό νερό, ενώ ορισμένες έχουν την ικανότητα να κολυμπούν, να κάνουν… καταδύσεις, αλλά και να περπατούν στην επιφάνεια του νερού.