Προφυλακιστέος ο σατανιστής της Γλυφάδας

Προφυλακιστέος κρίθηκε από τον ανακριτή ο 21χρονος σατανιστής, ο οποίος κατηγορείται για τη δολοφονίας μιας άστεγης γυναίκας στη Γλυφάδα.

Ο νεαρός θα οδηγηθεί στο ψυχιατρείο του Κορυδάλλου όπου και , θα διενεργηθούν δυο πραγματογνωμοσύνες.

Η μία θα αφορά την κατάσταση της ψυχικής του υγείας και η δεύτερη προκειμένου να διαπιστωθεί αν είναι τοξικομάνης, όπως ο ίδιος υποστηρίζει.

Τι επικαλέστηκε κατά την απολογία του

Η απολογία του κατηγορούμενους διήρκεσε περίπου δυο ώρες. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο νεαρός επανέλαβε ότι σκότωσε το θύμα του ως θυσία στο Σατανά υποστηρίζοντας ότι συνομιλούσε με δαίμονα ο οποίος του ζητούσε να σκοτώσει.

Απαντώντας σε ερώτηση του ανακριτή είπε ότι έφτασε στο  έγκλημα επειδή άκουγε το δαίμονα ο οποίος τον ωθούςε να σκοτώσει υποστηρίζοντας μάλιστα ότι ο δαίμονας του υπέδειξε το θύμα.

Ο συνήγορος του Φ. Κρανιδιώτης δήλωσε οτι η πράξη είναι ομολογημένη. Θα πρέπει να εξεταστούν τα θέματα που αντιμετωπίζει ως προς την ψυχική του κατάσταση και την τοξικομανία. Σε ερώτηση αν πρόκειται για σατανιστή ή για ψυχικά ασθενή απάντησε "εκτιμώ ότι είναι βαθειά ψυχικά άρρωστος αλλά όλα αυτά θα τα πουν οι ειδικοί". Επισήμανε ακόμα οτι ο κατηγορούμενος δεν συνεργαζόταν και αρνούνταν να πάει σε γιατρό ή να ακολουθήσει φαρμακευτική αγωγή. Είχε επιχειρηθεί δυο φορές ο εγκλεισμός του σε ψυχιατρεία αλλά δεν τον δέχτηκαν επειδή ήταν ανήλικος.