Κορονοϊός: Η… εκτόξευση ζήτησης φέρνει άμεσα αύξηση εμβολιαστικών κέντρων

Κορονοϊός: Η… εκτόξευση ζήτησης φέρνει άμεσα αύξηση εμβολιαστικών κέντρων

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές - Στόχος είναι να καλυφθούν όλα τα νέα αιτήματα από τους 30άρηδες και τους 40άρηδες

Καθόλου τυχαία δεν ήταν η αναφορά του υπουργού Υγείας, Βασίλη Κικίλια, σήμερα στην ενημέρωση για την πανδημία του κορονοϊού για αύξηση των εμβολιαστικών κέντρων από τη Δευτέρα του Πάσχα, ώστε να φτάσουν τα 1.500 σε όλη την Ελλάδα.

Ωστόσο, η κυβέρνηση δεν θα σταματήσει εκεί, καθώς το άνοιγμα της πλατφόρμας για εμβολιασμούς των 30άρηδων και των 40άρηδων έχει... εκτοξεύσει τη ζήτηση, οπότε θα υπάρξει ακόμα μεγαλύτερη διεύρυνση, ώστε να καλυφθούν όλες οι ανάγκες.

«Θα υπάρξει άμεσα απόψε αύξηση εμβολιαστικών γραμμών και νέα εμβολιαστικά κέντρα» αναφέρουν κυβερνητικές πηγές, μετέδωσε το ΑΠΕ ΜΠΕ.

«Λόγω της κατακόρυφα αυξημένης ζήτησης σε ραντεβού από την ηλικιακή ομάδα 30-39 και 40-44, που άνοιξε σήμερα το απόγευμα, θα υπάρξει άμεσα απόψε αύξηση εμβολιαστικών γραμμών και νέα εμβολιαστικά κέντρα ώστε να καλυφθούν όλα τα αιτήματα», αναφέρουν οι ίδιες πηγές.

Από σήμερα κλείνουν ραντεβού οι 40-44 ετών με AstraZeneca, ενώ την 1η Μαϊου ανοίγει η πλατφόρμα για τους 45-49 ετών. Επίσης όπως τόνισε ο υπουργός, τον Μάιο θα εμβολιάζονται όλοι άνω των 30 ετών.

Ο Κικίλιας ήταν πολύ χαρούμενος που ανακοίνωσε ότι στην παρούσα φάση εμβολιάζονται 100 χιλ. πολίτες την ημέρα, τον Μάιο θα εμβολιαστούν 2 εκατ. άτομα επιπλέον και τον Ιούνιο θα έχουμε άλλα 3 εκατ. εμβολιασμούς.

Ήδη, η Ελλάδα έχει ξεπεράσει τους 3 εκατ. εμβολιασμούς μέχρι τώρα κι εφόσον κυλήσει το πρόγραμμα, όπως έχει εκπονηθεί τον Ιούνιο ο αριθμός αυτός θα έχει φτάσει στα 8 εκατ. κάτι που σημαίνει ότι παρά την αναμενόμενη έλευση των τουριστών, το καλοκαίρι θα κυλήσει πιο ήρεμα για όλους.