Χρυσοχοΐδης: Ναι, αδικείται το 15% με τις μειώσεις στα εισιτήρια

Στην παραδοχή ότι αδικείται το 15% των χρηστών των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς με τις μειώσεις των εισιτηρίων προχώρησε ο υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, μιλώντας στον Realfm.

Όπως είπε: "Κάναμε μια μεγάλη προσπάθεια όχι απλώς να μειώσουμε τις τιμές αλλά να αλλάξουμε το δημόσιο και τις υπηρεσίες που προσφέρει. Πρώτον από 1η Σεπτεμβρίου, η κάρτα των 45 ευρώ γίνεται 30 ευρώ. Με 1 ευρώ την ημέρα κυκλοφορίας σε όλα τα μέσα σε όλη την Αττική. Το δεύτερο ο οποίο κάναμε, μειώσαμε το απλό εισιτήριο από 1.40 σε 1,20. Το τρίτο καταργήσαμε την κάρτα των 20 ευρώ, την κάναμε 30 ευρώ αλλά σε όλα τα μέσα".

"Όποιος επινόησε την αναγωγή στο λεπτό της ώρας στην τιμή του εισιτηρίου, μπερδεύει την μετακίνηση με την τηλεφωνία. Χρονοχρέωση στις μετακινήσεις δεν υπάρχει πουθενά", πρόσθεσε ο κ. Χρυσοχοΐδης.

"Σύμφωνα με στοιχεία, η μέση διάρκεια χρήσης του εισιτηρίου μέχρι σήμερα, είναι 61 λεπτά. Το 80% των ανθρώπων, κυκλοφορεί από 54, μέχρι 67. Δεν υπάρχει κανείς που να πηγαίνει πάνω από 70%. Είναι ένα 15%. Ναι, αυτοί αδικούνται. Είναι απαράδεκτη αυτού του είδους η χρονομέτρηση λες και έχουμε να κάνουμε με τηλέφωνα", ξεκαθάρισε ο κ. Χρυσοχοΐδης.