Τι να φορέσετε στο γάμο!

Το καλοκαίρι εκτός από διακοπές και ξέγνοιαστες στιγμές στην παραλία σημαίνει και αρκετές προσκλήσεις σε γάμους! Επειδή το κατάλληλο ντύσιμο διαφέρει ανάλογα με την ώρα και τον τόπο που γίνεται ο γάμος, σας ενημερώνουμε για το τι πρέπει να φορέσετε. Μπορεί να είναι η ημέρα της νύφης ωστόσο δε βλάπτει να είσαστε η δεύτερη πιο καλοντυμένη και εντυπωσιακή παρουσία…

Βασικοί κανόνες

1. Αποφύγετε να φορέσετε λευκό, ivory, cream, ροδακινί και ροζ αποχρώσεις.

2. Ό,τι είναι κατάλληλο για τη βραδινή σας έξοδο, δε σημαίνει απαραίτητα ότι μπορεί να φορεθεί και σε έναν γάμο. Αποφύγετε, λοιπόν, τις mini φούστες, τα τολμηρά cut-outs, τα μεγάλα ντεκολτέ και τις πολύ εκτεθειμένες πλάτες. Για να σιγουρευτείτε ότι το μάκρος της φούστας ή του φορέματος σας είναι το σωστό, θα πρέπει να μην ξεπερνάει τις άκρες των δαχτύλων σας όταν τα χέρια σας είναι στο πλάι.

Τι να φορέσετε

Εάν ο γάμος γίνεται σε ένα κτήμα σας προτείνουμε να φορέσετε ένα floral φόρεμα ή ένα σε φωτεινό χρώμα. Δεδομένου ότι θα περπατήσετε πάνω σε γκαζόν αποφύγετε τις ψηλοτάκουνες γόβες σας και προτιμήστε ένα ζευγάρι κομψές πλατφόρμες σε μεταλλική απόχρωση ή τις μπαλαρίνες σας. Ολοκληρώστε την εμφάνισή σας με ένα ζευγάρι εντυπωσιακά σκουλαρίκια, ένα τσαντάκι με χρυσή αλυσίδα και εάν το φόρεμά σας είναι αμάνικο, μην ξεχάσετε να πάρετε μαζί σας ένα ζακετάκι.  

Εάν ο γάμος γίνεται κοντά στη θάλασσα σίγουρα η δωδεκάποντη γόβα σας δε θα σας βολέψει στην άμμο. Φορέστε ένα printed sundress ή ένα maxi φόρεμα σε ένα εντυπωσιακό χρώμα και ένα ζευγάρι σανδάλια. Για την τέλεια εμφάνιση χρειάζεστε ακόμα ένα clutch σε ένα φωτεινό χρώμα, ένα μακρύ κολιέ, ένα στενό denim μπουφανάκι κι ένα ζευγάρι oversized γυαλιά ηλίου.

Εάν μετά το γάμο ακολουθήσει βραδινή δεξίωση τότε το cocktail φόρεμα σας είναι η κατάλληλη επιλογή. Στην περίπτωση που δε θέλετε να ξοδέψετε χρήματα για να αγοράσετε καινούργιο φόρεμα μπορείτε να φορέσετε το little black dress και να του δώσετε νέα πνοή με ένα ζευγάρι εντυπωσιακά ψηλοτάκουνα πέδιλα και λαμπερά κοσμήματα. Ολοκληρώστε την εμφάνισή σας με ένα clutch κι ένα αραχνοΰφαντο σάλι.