Εύκολη περιποίηση προσώπου στο σπίτι!

Αν θέλετε να βελτιώσετε την όψη της επιδερμίδας σας και να της προσφέρετε ενυδάτωση, δοκιμάστε να κάνετε μόνη σας στο σπίτι μια εύκολη περιποίηση προσώπου. Μια φορά το μήνα αρκεί για να δείτε διαφορές. Μάθετε τι πρέπει να κάνετε για να δώσετε στο δέρμα σας αυτό που του αξίζει!

Βήμα 1-Γαλάκτωμα καθαρισμού

Απλώστε στο δέρμα σας γαλάκτωμα καθαρισμού. Αφήστε το να δράσει για 2-3 λεπτά και στη συνέχεια αφαιρέστε το απαλά με ένα κομμάτι βαμβάκι.

Βήμα 2-Απολέπιση

Βρέξτε το πρόσωπό σας με χλιαρό νερό και απλώστε μικρή ποσότητα από ένα προϊόν απολέπισης κάνοντας ελαφρύ μασάζ με τις άκρες των δαχτύλων σας, αποφεύγοντας την περιοχή των ματιών. Έτσι θα απομακρύνετε όλα τα νεκρά κύτταρα από την επιφάνεια του δέρματος και θα γίνει λείο και απαλό. Στη συνέχεια ξεβγάλετε με χλιαρό νερό.

Βήμα 3-Ατμός

Γεμίστε το νιπτήρα με καυτό νερό. Σκύψτε όσο το δυνατό πιο κοντά και "φυλακίστε" τον ατμό με μια πετσέτα που έχετε τυλίξει γύρω από το κεφάλι σας. Μείνετε σε αυτή τη θέση για πέντε λεπτά. Σκουπίστε το πρόσωπό σας με καθαρή πετσέτα και αφαιρέστε τα μαύρα στίγματα με τις άκρες των δαχτύλων σας, τις οποίες έχετε καλύψει με ένα χαρτομάντηλο. Εάν έχετε ευαίσθητο δέρμα καλό θα είναι να αποφύγετε αυτό το στάδιο.

Βήμα 4-Μάσκα

Απλώστε μια μάσκα προσώπου στο πρόσωπό σας. Επιλέξτε μια μάσκα με βάση τον άργιλο εάν έχετε λιπαρό δέρμα και μια ενυδατική εάν έχετε ξηρό ή κανονικό δέρμα. Αφήστε τη να δράσει για περίπου 10 λεπτά ή για όσο χρονικό διάστημα αναγράφεται στη συσκευασία. Αφαιρέστε τη μάσκα με χλιαρό νερό και στο τέλος με κρύο για να κλείσουν οι πόροι. Σκουπίστε το πρόσωπο σας ταμποναριστά με μια απαλή και καθαρή πετσέτα.

Βήμα 5-Τονωτική λοσιόν

Βρέξτε ένα κομμάτι βαμβάκι με μια τονωτική λοσιόν και περάστε με αυτό τις λιπαρές περιοχές, όπως η μύτη, το πηγούνι και το μέτωπο.

Βήμα 6-Ενυδατική

Βάλτε λίγη ενυδατική κρέμα σε όλο το πρόσωπο και στο λαιμό και κάνετε ελαφρύ μασάζ.

Βήμα 7-κρέμα ματιών

Απλώστε στην ευαίσθητη περιοχή γύρω από τα μάτια μια καταπραϋντική κρέμα ματιών προκειμένου να μειώσετε τις λεπτές γραμμές και τις ρυτίδες.

Επιμέλεια: Βαρβάρα Λιόση

www.beauty-secrets.gr