Η επιστήμη του… να είμαστε σέξι

Περί ορέξεως κολοκυθόπιτα λέει το ρητό, ωστόσο σε ό,τι αφορά τους κανόνες του φλερτ, το να είναι κανείς "σέξι" είναι προαπαιτούμενο, για να κατακτήσει το "αντικείμενο του πόθου του".

Και όταν λέμε σέξι, δεν εννοούμε να φτάνει κανείς στο σημείο να γίνεται προκλητικός. Αυτό είναι το ακριβώς αντίθετο!

Αν θέλετε να μάθετε, πώς θα γίνετε ακαταμάχητοι στα μάτια εκείνου/εκείνης που σας ενδιαφέρει, διαβάστε παρακάτω τα έξι χαρακτηριστικά που θα πρέπει να έχετε υπόψη σας, σύμφωνα με άρθρο του EricBarker στο TheWeek.

1. Το χιούμορ είναι σέξι

Το χιούμορ είναι ελκυστικό, τόσο για τους άντρες όσο και για τις γυναίκες, όμως όχι με τον ίδιο τρόπο.

Σύμφωνα με έρευνες, οι γυναίκες θέλουν οι άντρες να τις κάνουν να γελάνε και οι άντρες θέλουν οι γυναίκες να γελούν με τα αστεία τους.

Έχοντας αυτό υπόψη, ο Robert Provine ανέλυσε περισσότερες από 3.000 μικρές αγγελίες και βρήκε, ότι οι γυναίκες που αναζητούσαν σύντροφο περιέγραφαν την ικανότητα τους να εκτιμούν το καλό χιούμορ, ενώ οι άντρες αναφέρονταν περισσότερο στην ικανότητά τους να κάνουν χιούμορ.

Γιατί όμως είναι σέξι το χιούμορ;

Οι αστείοι άνθρωποι είναι έξυπνοι, και… η εξυπνάδα είναι σέξι!

Οι Gil Greengross και Geoffrey Miller βρήκαν σε ένα δείγμα 400 φοιτητών ότι η γενικότερη εξυπνάδα και λεκτική εξυπνάδα σήμαιναν ικανότητα παραγωγής χιούμορ, το οποίο με τη σειρά του αύξανε τον αριθμό των πιθανών σεξουαλικών συντρόφων.

Ακόμη, βρήκαν ότι τα αρσενικά παρουσίασαν υψηλότερα μέσα επίπεδα ικανότητας παραγωγής χιούμορ, η οποία είναι σύμφωνη με την προοπτική της σεξουαλικής επιλογής.

Ως εκ τούτου, ο Greengross καταλήγει στο συμπέρασμα ότι η αίσθηση του χιούμορ, εξελίχθηκε ως δείκτης εξυπνάδας, τουλάχιστον εν μέρει, μέσω της σεξουαλικής επιλογής.

2. Το να είσαι αρεστός, είναι σέξι

Θέλετε να αυξήσετε το ενδιαφέρον κάποιου για εσάς; Ίσως θα έπρεπε να βεβαιωθείτε ότι γνωρίζει το ενδιαφέρον σας για εκείνον.

Σύμφωνα με τον Dr. Aron, συγγραφέα του βιβλίου "HowtoMakeSomeoneFallinLoveWithYouin 90 MinutesorLess", αν ρωτήσει κανείς τους ανθρώπους για το πώς ερωτεύτηκαν, "πάνω από το 90% θα πει ότι ένας πολύ σημαντικός παράγοντας ήταν ότι ανακάλυψαν πως η άλλη πλευρά ενδιαφερόταν για εκείνους".

Φροντίστε λοιπόν να το "παίζετε κάπως δύσκολοι" σε γενικές γραμμές, αλλά να δείξετε τον ενθουσιασμό σας στο άτομο που τραβά το δικό σας ενδιαφέρον.

3. Αυτά για τα οποία μιλά κανείς είναι σέξι

Η συναισθηματική, προσωπική ανταλλαγή πληροφοριών προωθεί ισχυρά συναισθήματα σύνδεσης. Ο Arthur Aron, ψυχολόγος από το πανεπιστήμιο Stony Brook της Νέας Υόρκης υποστηρίζει ότι οι στιγμιαίες, άμεσες συνδέσεις είναι πιο ισχυρές από αυτές των μακροχρόνιων σχέσεων.

Αφήστε λοιπόν στην άκρη τις τυχαίες και ανούσιες κουβέντες. Άλλωστε, αν μια γυναίκα ενδιαφέρεται για έναν άντρα, η ατάκα με την οποία θα την πλησιάσει δεν είναι αυτή που θα κάνει τη διαφορά.

4. Η προσωπικότητα είναι σέξι

Η ευσυνειδησία είναι ένας πολύ σημαντικός δείκτης μιας σειράς πολύ βασικών, θετικών στοιχείων στη ζωή.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, οι ευσυνείδητοι άνθρωποι είναι καλύτεροι ως σύζυγοι και γονείς - αλλά τα άτομα χωρίς συνείδηση έχουν περισσότερες ερωτικές συντρόφους.

Οι πρώτοι επενδύουν στην ποιότητα, ενώ οι τελευταίοι εστιάζουν στην… ποσότητα.

Οι Nettle και Clegg αναφέρουν ότι σε ένα δείγμα 545 ατόμων, οι άνδρες (όχι οι γυναίκες) με χαμηλά επίπεδα ευσυνειδησίας έτειναν να έχουν μεγαλύτερο αριθμό σεξουαλικών συντρόφων.

5. Το πώς σε κάνει κάποιος να αισθάνεσαι είναι σέξι

Έρευνες αναφέρουν ότι δεν ερωτευόμαστε τον άνθρωπο, αλλά το πώς νιώθουμε όταν είμαστε μαζί του.

Αυτό αποδεικνύεται περίτρανα με την έννοια της συναισθηματικής μετάδοσης: Είμαστε κακοί στο να λέμε αυτό που μας κάνει να αισθανόμαστε με ένα ορισμένο τρόπο, αλλά καλοί στο να κάνουμε συσχετισμούς.

Το αίσθημα του ενθουσιασμού ή της διέγερσης συχνά συνδέεται με τους ανθρώπους γύρω μας, ακόμη κι αν δεν είναι αυτοί η αιτία.

6. Ο έρωτας με την πρώτη ματιά είναι σέξι

Υπάρχουν πολλά που δεν είναι εύκολο να ποσοτικοποιηθούν, σε ό,τι αφορά την αγάπη, τον έρωτα και το σεξ.

Ωστόσο, έρευνες έχουν δείξει ότι "ο έρωτας με την πρώτη ματιά" είναι αληθινός.

Αυτό τουλάχιστον υποστηρίζει ο Dr. Earl Naumann, συγγραφέας του βιβλίου "Love at First Sight", ο οποίος μελέτησε 1.500 άτομα από διαφορετικές φυλές, θρησκείες και υπόβαθρα στις ΗΠΑ και κατέληξε στο συμπέρασμα, ότι ο έρωτας με την πρώτη ματιά δεν είναι σπάνιο βίωμα.

Μάλιστα, ο ίδιος αναφέρει ότι αν κανείς πιστεύει στον έρωτα με την πρώτη ματιά, υπάρχουν 60% πιθανότητες να τον ζήσει.