Με Τζένιφερ Λόπεζ και Νεϊμάρ ανεβαίνει η αυλαία του 20ού Μουντιάλ

"Το πλήρωμα του χρόνου έφτασε, αυτό είναι το δικό μας Παγκόσμιο Κύπελλο". Λόγια του Φελίπε Σκολάρι το βράδυ της Τετάρτης, ώρα Σάο Πάολο.

Ήρθε η ώρα για σέντρα...

Στο γήπεδο της Κορίνθιανς, στις 23:00 της Πέμπτης, γίνεται η σέντρα του Παγκοσμίου Κυπέλλου με τον αγώνα του πρώτου ομίλου μεταξύ της διοργανώτριας Βραζιλίας με τη Κροατία.

Τα προβλήματα

Η πρεμιέρα του Μουντιάλ γίνεται στη σκιά διαδηλώσεων εκατομμυρίων Βραζιλιάνων, οι οποίοι αντιτίθεται στον μεγάλο προϋπολογισμό της διοργάνωσης και πρόκριναν τη διάθεση των χρημάτων για την Υγεία και την Παιδεία της χώρας.

Την ίδια στιγμή, οι Άγγλοι καταγγέλλουν ότι το στάδιο όπου θα διεξαχθεί ο αγώνας της πρεμιέρας δε θα περνούσε σε καμία περίπτωση τα αγγλικά στάνταρ ασφαλείας για στάδια και γήπεδα και υπαινίσσονται κινδύνους και κενά ασφαλείας στα στάδια όπου θα γίνουν οι αγώνες. Τουλάχιστον, αυτό γράφει η εφημερίδα Daily Mail.

Προβλέψεις

Την ίδια στιγμή, σε μια Βραζιλία που "βράζει", η FIFA αναμένεται να διοργανώσει μια φαντασμαγορική τελετή με 600 χορευτές και χορεύτριες στη χώρα της σάμπα και του καφέ, την ώρα που τα προγνωστικά για τον τελικό νικητή της διοργάνωσης και τον νικητή κάθε αγώνα δίνουν και παίρνουν και για το σκοπό αυτό επιστρατεύονται ακόμη και... χελώνες!

Ο Γκάρι Λίνεκερ, παλαίμαχος άσος της Αγγλίας, βλέπει ότι η Εθνική ομάδα της χώρας του θα φτάσει μακριά, ωστόσο, θεωρεί ότι οι πιθανότερες για την κατάκτηση του τίτλου είναι η Βραζιλία, η Γερμανία, η Ισπανία και η Αργεντινή.

Η τελετή έναρξης

Το στάδιο του Σάο Πάολο, χωρητικότητας 65.000 θέσεων, αναμένεται να είναι κατάμεστο το βράδυ.

Την έναρξη του 20ού Παγκοσμίου Κυπέλλου ποδοσφαίρου της ιστορίας θα σηματοδοτήσει η επίσημη τελετή έναρξης, που θα αρχίσει στις 21:00, ώρα Ελλάδος, με το τραγούδι We are One, το οποίο θα τραγουδήσει η Βραζιλιάνα Κλαούντια Λέιτε, παρέα με την επίσημη καλεσμένη-guest star της βραδιάς, Τζένιφερ Λόπεζ, τον διάσημο ράπερ Pitbull και τον γνωστό βραζιλιάνο ντραμίστα Olodum.

Το επίσημο τραγούδι του Μουντιάλ, το We Are One, έχει ξεπεράσει τις 75.000.000 προβολές στο YouTube!

Η Λόπεζ, σύμφωνα με τα τελευταία νέα, θα φοράει ένα ρομποτικό εξωσκελετό, ως φόρμα, σε μια στυλιστική παρουσίαση του γεγονότος ότι για πρώτη φορά σε τελική φάση Παγκοσμίου Κυπέλλου, θα χρησιμοποιηθούν ρομποτικές κάμερες στις εστίες των δύο τερμάτων κάθε σταδίου, όπως επίσης και ενεργός αισθητήρας με μικροτσιπ στην επίσημη μπάλα των αγώνων, τη φημισμένη Brazuca!

H ίδια η Τζένιφερ Λόπεζ είναι προγραμματισμένο να παραμείνει στην πτυσσόμενη πίστα μέσα στο Αρένα Κορίνθιανς για 25 λεπτά ακριβώς, την ώρα που οι 600 χορευτές και χορεύτριες θα την πλαισιώνουν, σε ένα χορευτικό απ' άκρη σ' άκρη του αγωνιστικού χώρου.

Την τελετή έναρξης θα παρακολουθήσουν 12 αρχηγοί κρατών.

Το κυρίως πιάτο: Το αγωνιστικό κομμάτι, Βραζιλία εναντίον Κροατίας

Στις 23:00, έρχεται η ώρα του κυρίως πιάτου, του αγώνα δηλαδή, του πρώτου ομίλου, μεταξύ Βραζιλίας και Κροατίας. Μόλις για δεύτερη φορά στην ιστορία, το Μουντιάλ ξεκινά με τη διοργανώτρια χώρα και όχι με την τροπαιούχο, η οποία, εξάλλου, από το προηγούμενο Μουντιάλ, εκείνο του 2010, στη Νότιο Αφρική, όταν ξεκίνησε αυτή η συνήθεια, έχασε, με απόφαση της FIFA και το προνόμιο να περνά απευθείας στην τελική φάση, προνόμιο που απομένει πλέον μόνο στη διοργανώτρια χώρα.

Στα αγωνιστικά, όλος ο πλανήτης περιμένει να δει το δημιούργημα του Λουίς Φελίπε Σκολάρι και μεγάλο φαβορί για κατάκτηση του τροπαίου, ωστόσο, για τους πιο "ψαγμένους" ερωτηματικό αποτελεί η αγωνιστική κατάσταση στην οποία βρίσκεται μετά τον επιπόλαιο τραυματισμό του ο ηγέτης αυτής της ομάδας, ο Νεϊμάρ.

Πιθανότατα ο ΣΚολάρι να μην τον χρησιμοποιήσει σε ολόκληρο το ενενηντάλεπτο, ειδικά αν τα πράγματα πάνε καλά μέσα στη διάρκεια του αγώνα για τη σελεσάο, αλλά είναι εξαιρετικά απίθανο η "ατραξιόν" της εθνικής Βραζιλίας και ότι πιο... άγριο και spicy έχει η φετινή σελεσάο να παρουσιάσει, να μην ξεκινήσει στον αγώνα.

Ο Σκολάρι προβληματίζεται για το αριστερό άκρο της άμυνας, μεταξύ Μάξουελ και Μαρσέλο, με τον Βραζιλιάνο τεχνικό να φαίνεται ότι καταλήγει στον πρώτο.

Η Κροατία δε θα έχει στη διάθεσή της τον φορ της Μπάγερν Μονάχου, Μάριο Μάντζουκιτς, ο οποίος εκτίει την τελευταία αγωνιστική τιμωρίας του και θα λείψει στην ομάδα του Νίκο Κόβατς, μιας και η Χρβάτσκα θα παίξει με μόνο παίκτη στην επίθεση τον Εντουάρντο, με τις βραζιλιάνικες ρίζες, ο οποίος δεν έχει επανέλθει όμως ποτέ στο 100% του μετά το σοβαρό τραυματισμό του στο γόνατο τέσσερα χρόνια πριν.

Η Κροατία περιμένει πολλά από τους Λούκα Μόντριτς και Ιβάν Ράκιτιτς.