ΤτΕ: Πώς γεμίζαμε με ευρώ τα ελληνικά ATM

Σκηνές βγαλμένες από ταινία του Χόλιγουντ περιγράφονται στο βιβλίο της της Τράπεζας της Ελλάδας, ειδικά για την περίοδο του μνημονίου όπου υπήρχαν περίοδοι έντασης, μεταφοράς χρημάτων σε μαξιλάρια και στρώματα και στο εξωτερικό.

Με παρέμβαση της ΤτΕ έφτασαν στη χώρα εκατομμύρια χαρτονομίσματα των 100 και των 50 ευρώ τα οποία μοιράστηκαν στις τράπεζες για να μην στεγνώσουν από χαρτονομίσματα και ξεσπάσει πανικός.

Είναι χαρακτηριστικό ότι λίγο πριν τις εκλογές του 2012, στις 14 και 15 Ιουνίου έφυγαν από το νομισματοκοπείο 76 και 71 φορτηγά γεμάτα χαρτονομίσματα προς τις τράπεζες.

Έπρεπε τα ΑΤΜ και τα γκισέ να έχουν ζεστό χρήμα για να μην υπάρξει πανικός.

Νύχτα τα χρήματα μεταφέρονταν στο Νομισματοκοπείο και από 'κει στις τράπεζες.

Τρεις φορές ήρθαν ... ιπτάμενα χρήματα στην Ελλάδα.

Η πρώτη αποστολή έγινε στις 10 Ιουνίου του 2010. Οι τράπεζες είχαν στεγνώσει και χρειάστηκε να μεταφερθούν με αεροπλάνα 1,5 δισ. σε χαρτονομίσματα των 100 ευρώ.

Στις 16 Ιουλίου του 2011 ήρθαν και πάλι χρήματα στην Ελλάδα. Ήταν 1,92 δισ. σε χαρτονομίσματα των 50 ευρώ.

Η τρίτη αποστολή από την Αυστρία ήταν ύψους 1,84 δισ. ευρώ και πάλι σε χαρτονομίσματα των 50 ευρώ και έγινε τον Νοέμβριο του 2012.

Μάιλστα ο υπερτριπλασιασμός των χρηματαποστολών πραγματοποιήθηκε χωρίς κανένα δυσάρεστο συμβάν, παρά το γεγονός ότι η έξαρση της εγκληματικότητας είχε πολλαπλασιάσει τους κινδύνους.