Ο διορισμός Δαραβίγκα στον ΟΚΑΝΑ και η “ταραχή” Σαμαρά

Πριν στεγνώσει το μελάνι της απόφασης για τη νέα σύνθεση του Διοικητικού Συμβουλίου του ΟΚΑΝΑ, βάσει της οποίας ο δημοσιογράφος Γιάννης Δαραβίγκας τοποθετείται αναπληρωτής αντιπρόεδρος, ο πρωθυπουργός – εξαιρετικά εκνευρισμένος για την απόφαση του πρώην υπουργού Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη, ζήτησε την απομάκρυνση του.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, ο Αντώνης Σαμαράς δεν ήταν ενήμερος για την κίνηση αυτή και έγινε "έξαλλος" όταν διαπίστωσε το σάλο και τα αρνητικά σχόλια που προκάλεσε η είδηση.

Οι ίδιες πηγές φέρουν ως υπεύθυνος τον πρώην υπουργό Υγείας Αδωνι Γεωργιάδη, καθώς ο κ. Δαραβιγκας ήταν υποψήφιος του ΛΑ.ΟΣ.

Πάντως η συγκεκριμένη απόφαση φέρει την υπογραφή της πρώην υφυπουργού Υγείας, Ζέττας Μακρή, αν και δεν είναι σίγουρο ότι ήταν δική της επιλογή ο κ. Δαραβίγκας.

Αργά το βράδυ της Τετάρτης, με απόφαση του υπουργού Υγείας Μάκη Βορίδη, ο κ. Δαραβίγκας αντικαθίσταται από τον αναπληρωτή καθηγητή Ψυχιατρικής του ΑΠΘ Ιωάννη Διακογιάννη, ο οποίος έχει ειδίκευση στις τοξικοεξαρτήσεις.

Ο κ. Δαραβίγκας τοποθετήθηκε στη θέση αυτή την Παρασκευή 6 Ιουνίου. Ηταν μία από τις τελευταίες αποφάσεις του πρώην υπουργού κ. Αδωνι Γεωργιάδη.