Μουντιάλ: Χελώνα προβλέπει ότι η Βραζιλία θα νικήσει την Κροατία

Βρέθηκε ο διάδοχος του Πολ του χταποδιού;

Μια μακρύσωμη αρσενική χελώνα με μεγάλο κεφάλι, ο Καμπεθάο, απ' όπου, άλλωστε, πήρε και το όνομά του (Καμπεθάο σημαίνει Μεγάλο Κεφάλι), φέρεται να προέβλεψε ότι η Βραζιλία θα κερδίσει την Κροατία στην πρεμιέρα του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2014.

Κι απ' ό,τι φαίνεται, έπεται συνέχεια...

Η χελώνα επιλέχθηκε ως... ζώο-tipster για το Μουντιάλ της Βραζιλίας ανάμεσα από αρκετά άλλα και αρκετές άλλες χελώνες, μετά τη φρενήρη μόδα που δημιούργησε ο Πολ τέσσερα χρόνια πριν.

Πώς επιλέγει όμως ο Καμπεθάο;

Στην Πράια ντο Φόρτε, βόρεια του Σαλβαδόρ, η χελώνα, ηλικίας 25 ετών, βρήκε δύο ψάρια, ένα πάνω στη σημαία της Βραζιλίας και ένα πάνω στη σημαία της Κροατίας. Στις επιλογές για το... γεύμα του Καμπεθάο υπήρχε ακόμη και η ισοπαλία, όπου το ψάρι βρισκόταν πάνω σε απλό ύφασμα.

Πλήθος είχε συγκεντρωθεί για τη στιγμή που ο Καμπεθάο θα έκανε την επιλογή του και οι επικριτές και αμφισβητίες δεν έλειψαν, καθώς θεώρησαν ότι για μια χελώνα που ζει στη Βραζιλία 25 χρόνια, η βραζιλιάνικη σημαία είναι πιο οικείο περιβάλλον!

Να σημειωθεί ότι η Νέλλυ η ελεφαντίνα ήταν το πρώτο ζώο που επιχειρήθηκε να γίνει ο διάδοχος του Πολ, όμως οι προβλέψεις της δεν άρεσαν στους Γερμανούς!

Συγκεκριμένα, η Νέλλυ, που επαληθεύτηκε στους 30 από τους 33 αγώνες που κλήθηκε να προβλέψει για το Παγκόσμιο Κύπελλο ποδοσφαίρου γυναικών το 2006, το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2010 και το Euro 2012, είπε ότι η Γερμανία θα χάσει από τις ΗΠΑ, και θα φέρει ισοπαλία με την Πορτογαλία.

Επίσης, ανέφερε ότι τα πάντσερ θα νικήσουν τη Γκάνα, αλλά μια μεταγενέστερη εκτίμηση της επιλογής της -η οποία γίνεται με κλωτσιά σε μία από τρεις μπάλες για κάθε αγώνα- έλεγε ότι τελικά οι οργανωτές του χάπενινγκ είχαν ορίσει λάθος μπάλα για τους Γερμανούς και η Νέλλυ μάλλον εννοούσε τελικά ότι οι Γερμανοί θα κερδίσουν τους Αμερικάνους.

Κατόπιν τούτου, η ελεφαντίνα έχασε την αξιοπιστία της.