Αν φοβάστε τις αράχνες, μην πάτε… Μουντιάλ!

Βραζιλία... η εξωτική πατρίδα της σάμπα, του καρναβαλιού, του ποδοσφαίρου και των... αραχνών. Αλλά και των φιδιών (όχι των μαύρων που μας έφαγαν...)!

Εν ολίγοις: αν είστε φαν του ποδοσφαίρου και θέλετε να βρεθείτε στη μεγαλύτερη ποδοσφαιρική φιέστα, το Μουντιάλ, ίσως θα έπρεπε να το ξανασκεφτείτε αν φοβάστε τις αράχνες και τα φίδια!

Και αυτό γιατί η χώρα έχει κάποιες από τις μεγαλύτερες αράχνες του πλανήτη: έχουν περίπου το μέγεθος ενός πιάτου φαγητού. Α, επίσης να σας πούμε ότι η Βραζιλία κρατά την πρώτη θέση στα βιβλία των ρεκόρ Γκίνες για την πιο δηλητηριώδη αράχνη του κόσμου!

Τα καλά νέα είναι ότι υπάρχει αντίδοτο για το δηλητήριο τους.

Επίσης, μια αμφιλεγόμενη... παρενέργεια: στους άντρες το τσίμπημα της αράχνης προκαλεί τέτοια κυκλοφορικά προβλήματα που έχουν σαν αποτέλεσμα προβλήματα στύσης. Τα αντίθετα όμως από αυτά που συνήθως εννοούμε: προκαλούν στύση που δεν υποχωρεί!

Άλλες πληροφορίες που ίσως σας φανούν χρήσιμες: οι αράχνες αυτές ζουν σε αστικά περιβάλλοντα και αυτή η περίοδος είναι η φάση της αναπαραγωγής τους, έτσι τα αρσενικά κυκλοφορούν πολύ περισσότερο για να βρουν σύντροφο!

Έτερο ζήτημα: τα φίδια. Η χώρα έχει πάρα πολλά είδη φιδιών: από απλά μεγαλόσωμα φίδια που δεν είναι επικίνδυνα για τον άνθρωπο αλλά και τις δηλητηριώδεις χρυσές οχιές! Και αυτά, εκτός από την εξοχή ζουν και στις πόλεις.