Το Εθνικό Μέτωπο “κόβει” από το site του το blog του Λεπέν

Την απόφασή του να μην φιλοξενεί πλέον στον ιστότοπό του το εβδομαδιαίο βίντεο-blog του ιδρυτή του, Ζαν-Μαρί Λεπέν, ανακοίνωσε σήμερα το ακροδεξιό Εθνικό Μέτωπο, ο θριαμβευτής των ευρωεκλογών της 25ης Μαΐου στη Γαλλία. 

Η απόφαση ελήφθη από την κόρη του Λεπέν και αρχηγό του κόμματος Μαρί, μετά από εσωτερικές πιέσεις εξαιτίας του σάλου που προκλήθηκε από τις δηλώσεις του πατέρας της εναντίον ενός εβραίου τραγουδιστή.

Ο δικηγόρος και ταμίας του κόμματος, Βαλεράν ντε Σεν-Ζιστ, δήλωσε ότι το βίντεο-ιστολόγιο του Λεπέν θα πάψει να φιλοξενείται στον ιστότοπο του κόμματος "για λόγους νομικής προστασίας, για την προστασία του υπεύθυνου σύμφωνα με τον νόμο (για τον ιστότοπο), ο οποίος είναι η κόρη του Ζαν-Μαρί Λεπέν και πρόεδρος του FN Μαρίν, ώστε να μην κινδυνεύει να την μηνύσουν για δηλώσεις του πατέρα της".

Ο ντε Σεν-Ζιστ πρόσθεσε ότι το ιστολόγιο του ιδρυτή του Εθνικού Μετώπου θα φιλοξενείται αλλού στο Διαδίκτυο, χωρίς όμως να διευκρινίσει πού.  

Διαβάστε ακόμα: Σάλος στη Γαλλία από αντισημιτική δήλωση του Λεπέν

Στο επίμαχο βίντεο που είχε αναρτήσει ο Ζαν-Μαρί Λεπέν καταφερόταν εναντίον πολλών καλλιτεχνών οι οποίοι πήραν θέση κατά του Εθνικού Μετώπου, μεταξύ των οποίων και ο Εβραίος τραγουδιστή Πατρίκ Μπριέλ. "θα κάνουμε μια φουρνιά την επόμενη φορά" είπε γελώντας ο Λεπέν, σε μια σαφή αναφορά στα κρεματόρια των Ναζί στη διάρκεια του Β’ Παγκόσμιου Πολέμου.

Η 45χρονη Μαρί Λεπέν χαρακτήρισε "πολιτικό λάθος" τις δηλώσεις του πατέρα της, όμως πρόσθεσε ότι αυτές παρερμηνεύθηκαν.

Ωστόσο, η δήλωση του επίτιμου προέδρου του Εθνικού Μετώπου, έφερε σε δύσκολη θέση την Μαρίν Λεπέν, την ώρα που προσπαθεί να "καθαρίσει" το κόμμα από τη ρατσιστική, αντισημιτική του εικόνα, για να κερδίσει συμμάχους στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και να δημιουργήσει πολιτική ομάδα.

Μέχρι στιγμής τέσσερα κόμματα έχουν συμφωνήσει να συνεργαστούν με το FN, όμως για να δημιουργήσει πολιτική ομάδα η Λεπέν χρειάζεται συνολικά έξι.