ΔΗΜΑΡ: Παραμένει πρόεδρος ο Κουβέλης

 Δεν τίθεται θέμα παραίτησης του Φώτη Κουβέλη αποφάσισε κατά τη σημερινή, επεισοδιακή, συνεδρίαση η Κεντρική Επιτροπή της ΔΗΜΑΡ,  η οποία θα προχωρήσει στη σύγκληση έκτακτου συνεδρίου τον Σεπτέμβριο. 

Η Κεντρική Επιτροπή του κόμματος δεν έθεσε σε ψηφοφορία το ζήτημα της παραμονής του κ. Κουβέλη στην προεδρία και έτσι, ο ίδιος παραμένει στη θέση του, δίχως η παραίτησή του να γίνει αποδεκτή. 

Παράλληλα, αποφασίστηκε έκτακτο συνέδριο για τις 12-14 Σεπτεμβρίου, αν και η εισήγηση του Φώτη Κουβέλη ήταν για τον Οκτώβριο. Το συνέδριο του Σεπτεμβρίου θα έχει και καταστατικό χαρακτήρα και σε αυτό θα συζητηθούν τα πάντα, σύμφωνα με ανακοίνωση της ΚΕ.  

Στην ομιλία του την Κυριακή, ο κ. Κουβέλης δήλωσε ότι παραμένει ενεργός πολιτικός και πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ και δεν ενδιαφέρεται για την Προεδρία της Δημοκρατίας. "Τα λάθη τα κάναμε εμείς, όχι ο κόσμος" είπε ακόμη, σχολιάζοντας τα απογοητευτικά αποτελέσματα των ευρωεκλογών της 25ης Μαΐου. 

Κατά τη δεύτερη μέρα του συνεδρίου, "άναψαν τα αίματα" και φάνηκαν καθαρά οι διαφωνίες για την πολιτική γραμμή του κόμματος.  μετά το αρνητικό αποτέλεσμα των ευρωεκλογών. Δεν έλειψε και πάλι η αυτοκριτική και μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής παραιτήθηκαν ενώ η συντριπτική πλειοψηφία όλων των πτερύγων του κόμματος τάχθηκαν κατά της παραίτησης του Φώτη Κουβέλη.

 Κλείνοντας ωστόσο τη συζήτηση στην συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής, ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ το χαρακτήρισε συνέδριο ενότητας και όχι ξεκαθαρίσματος λογαριασμών.  

Σχετικά με την πολιτική της ΔΗΜΑΡ ο κ. Κουβέλης είπε "ότι η πρόταση για τη συγκρότηση μπλοκ προοδευτικών δυνάμεων δεν σημαίνει ότι πηγαίνουμε προς τον ΣΥΡΙΖΑ ή η αντίθετη άποψη προς την Κεντροαριστερά. Σημαίνει ότι θα έχουμε τις δικές μας προτάσεις".