Δωδεκάχρονες μαχαίρωσαν τη φίλη τους για χάρη του…Slenderman!

Σοκ έχει προκαλέσει στο Ουισκόνσιν των ΗΠΑ η απόπειρα δολοφονίας μιας 12χρονης κοπέλας από δύο συνομήλικες φίλες της, οι οποίες την μαχαίρωσαν 19 φορές ώστε να "αποδείξουν" την ύπαρξη του Slenderman, ενός φανταστικού δολοφόνου κατά συρροή που εμφανίζεται στο ίντερνετ.

Τα δύο κορίτσια επισκέπτονταν συχνά τον ιστότοπο Creepypasta, οι επισκέπτες του οποίου διηγούνται φανταστικές ιστορίες τρόμου. Ο Slenderman είναι δημοφιλής στις ΗΠΑ φιγούρα ιστοριών τρόμων, που δημιουργήθηκε πριν από πέντε χρόνια σε άλλο site και έκτοτε είναι πρωταγωνιστής διάφορων ιστοριών που γράφονται στο Διαδίκτυο, με θύματα παιδιά.

Από τα όσα υποστήριξαν οι δύο 12χρονες, θεώρησαν υπαρκτό πρόσωπο τον Slenderman και δήλωσαν ότι τις καθοδήγησε από το site να σκοτώσουν τη συνομήλική τους. Μάλιστα , το έκαναν για να αποδείξουν την "αφοσίωσή" τους στον Slenderman.

Το νεαρό θύμα πήγε να περάσει τη νύχτα στο σπίτι της μίας από τις δύο κατηγορούμενες κοπέλες. Αυτές, στη συνέχεια την οδήγησαν σε ένα δάσος όπου την μαχαίρωσαν 19 φορές και την άφησαν, πιστεύοντας ότι έχει πεθάνει.

Το θύμα εντόπισε ένας ποδηλάτης και ειδοποίησε τις αρχές. Το 12χρονο κορίτσι μετά βίας γλίτωσε το θάνατο και νοσηλεύεται σε σταθερή κατάσταση.

Στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου ο διοικητής της αστυνομίας της πόλης Ουόκεσα, όπου σημειώθηκε το περιστατικό, ενημέρωσε τους γονείς για τους κινδύνους του Διαδικτύου. "Αυτό πρέπει να αποτελέσει αιτία αφύπνισης για τους γονείς. Καλό θα ήταν οι γονείς να περιορίζουν και να εποπτεύουν τα παιδιά τους όταν κάνουν χρήση του Διαδικτύου", δήλωσε ο Ράσελ Τζακ. 

Διαβάστε ακόμα: Ποια "απαγορευμένα" site επισκέπτονται συχνότερα τα παιδιά

Οι δύο κατηγορούμενες κρατούνται και αναμένεται να παρουσιαστούν στο δικαστήριο στις 11 Ιουνίου. Τα δύο κορίτσια θα δικαστούν ως ενήλικες, και οι δικηγόροι τους προσπαθούν να μεταφέρουν την υπόθεσή τους σε δικαστήριο ανηλίκων. 

Δείτε στο βίντεο που ακολουθεί την αληθοφανή "δημιουργία" του Slenderman, μέσα από το Creepypasta.