H Μύκονος πάει Ζυρίχη!

Τελικά ίσως να μπορείς να βγάλεις το lifestyle έξω από τη Μύκονο, αλλά με τίποτα δεν μπορείς να βγάλεις τη Μύκονο από το lifestyle. Ακόμα κι αν αυτό “παράγεται” 2.700 χιλιόμετρα μακριά σου, μία φορά το χρόνο, κάθε χρόνο, τέτοια εποχή…

Περί Ζυρίχης, Mykonos White Party και άλλων κυκλαδίτικων δαιμονίων ο λόγος, που βάλθηκαν - πριν λίγες ημέρες - και επί τρία 24ωρα σχεδόν, να δώσουν χρώμα, άρωμα και αύρα Ελλάδας στην κραταία πόλη της Ελβετίας.

Το Mykonos White Party, εύρημα και δημιούργημα (για εδώ και περισσότερα από 10 χρόνια) των αδερφών και -Ελλήνων δεύτερης γενιάς στην Κεντρική Ευρώπη-, Στέλιου και Σάκη Στερκούδη είναι «το γεγονός» κάθε καλοκαιρινής σεζόν στη Ζυρίχη.

Και ενώ εμείς –κατά τα ειωθώτα τέτοια εποχή- ψηφίζουμε, 3.000 και περισσότεροι Ελβετοί, όλοι εκπρόσωποι των πλέον ακμαίων τάξεων της πόλης, ντύνονται στα ολόλευκα (απαρέκλυτο, αλλά καθόλου έκλυτο, dress code) και προσέρχονται στα 6 διαφορετικά stages του club Kauflauten για να δώσουν, υπό τους ήχους της disco και του house, λευκή επιταγή στo ελληνικό know how της ποιοτικής διασκέδασης.

Top models, τραπεζίτες, ολυμπιονίκες αλλά και καθημερινοί (αν υποθέσουμε ότι υπάρχουν και τέτοιοι) άνθρωποι της Ζυρίχης έδωσαν και φέτος -πριν από λίγες ημέρες- το λευκό τους παρόν κάτω από το γιγάντιο installation που αναπαρήστανε τους μύλους, το Αιγαίο και τα σαν κύβους λευκής ζάχαρης μυκονιάτικα κτίσματα.

Highlight (όπως και πέρυσι) του πάρτυ, η πρόσκληση της ομάδας του εστιατορίου του Bill & Coo Suites & Lounge (του πολυβραβευμένου boutique ξενοδοχείου της Μυκόνου), η οποία υπό τον σεφ Αθηναγόρα Κωστάκο επιμελήθηκε το μενού και επί της ουσίας ανέλαβε την γευστική "αναπαράσταση" μιας πρόσκλησης σε greek fat γεύμα.

Τα πιάτα (που περιελάμβαναν ό,τι ελληνικό –από φάβα Σαντορίνης, μέχρι γεμιστά και λουκουμάδες και στήθηκαν σε 6 διαφορετικούς μπουφέδες σε 3 διαφορετικές αίθουσες) ετοιμάζοντνα στις αχανείς κουζίνες του club επί 3 ημέρες (αξημέρωτα – κι αυτό το είδαμε με τα μάτια μας) από μία ομάδα 70 συνολικά ατόμων και ναι (συγνώμη, μαμά!) ήταν καλύτερα από οποιδήποτε σπιτικό ελληνικό φαγητό έχουμε δοκιμάσει!