Πώς να αφαιρέσετε την κολλημένη τσίχλα από τα μαλλιά και τα ρούχα σας!

Κόλλησε τσίχλα στην αγαπημένη μπλούζα σας ή στον καναπέ σας; Το βράδυ κοιμηθήκατε με την τσίχλα στο στόμα με αποτέλεσμα να την βρείτε την επόμενη ημέρα κολλημένη στα μαλλιά σας; Δε χρειάζεται ούτε να πετάξετε τα ρούχα σας ούτε να κόψετε τα μαλλιά σας! Μάθετε πώς μπορείτε να την αφαιρέσετε!

Τσίχλα στα ρούχα

Τοποθετήστε το ρούχο στην κατάψυξη για περίπου μισή ώρα ή εάν πρόκειται για το ύφασμα του καναπέ σας, κρατήστε για μερικά λεπτά στο σημείο που είναι η τσίχλα μια παγοκύστη ή μια σακούλα με παγάκια. Η τσίχλα θα σκληρύνει κι έτσι θα μπορέσετε να την αφαιρέσετε τρίβοντάς τη με ένα βουρτσάκι ή χρησιμοποιώντας μια πιστωτική κάρτα.

Εάν θέλετε να την αφαιρέσετε από το δερμάτινο μπουφάν σας ή τον καναπέ σας, αυτό που έχετε να κάνετε είναι να προσθέσετε σε ένα μπολ με ζεστό νερό απορρυπαντικό για τα πιάτα, να ρίξετε λίγο πάνω στην τσίχλα και να περιμένετε λίγα λεπτά μέχρι να μουλιάσει. Εάν τρίψετε στη συνέχεια την τσίχλα με μια οδοντόβουρτσα θα αφαιρεθεί.

Τσίχλα στα μαλλιά

Για να φύγει η τσίχλα από τα μαλλιά σας χωρίς να χρειαστεί να τα κόψετε, τρίψτε τη με σιλικόνη, ελαιόλαδο ή βαζελίνη. Περιμένετε λίγα λεπτά και στη συνέχεια χρησιμοποιώντας μια χτένα αφαιρέστε την τσίχλα.

Επίσης, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μαγειρική σόδα. Ρίξτε μερικές κουταλιές σε ένα μπολ, προσθέστε λίγο νερό και ανακατέψτε. Απλώστε την πάστα στο σημείο που βρίσκεται η τσίχλα και περιμένετε να στεγνώσει. Τέλος, με μια χτένα αφαιρέστε την τσίχλα και λουστείτε.