Καμία ποινική κύρωση για το μαϊμού – γιατρό με τη Ferrari

Κι όμως, το γεγονός ότι γιατρός, ο οποίος είχε διοριστεί, χωρίς να διαθέτει πτυχίο, διευθυντής Γενικής Ιατρικής στο Περιφερειακό Ιατρείο της Σκύρου, δεν επισείει ποινικές κυρώσεις. Ο λόγος για τον... επιστήμονα που υπηρετούσε, κυκλοφορώντας με Ferrari, ενώ είχε στην κατοχή του και ιδιωτικό τζετ, παριστάνοντας τον γιατρό. 

Ο λόγος που πέρα από τις πειθαρχικές κυρώσεις δεν θα υποστεί και νομικές; Διότι όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης, Λέανδρος Ρακιντζής, μιλώντας στο ΣΚΑΙ, το αδίκημα έχει παραγραφεί. 

Όπως ανέφερε ο κύριος Ρακιντζής: "Η βασική μη νόμιμη πράξη τελέστηκε πριν πέντε χρόνια και έχει παραγραφεί... Κανείς δεν πρόσεξε το πτυχίο του ανθρώπου αυτού, έδινε αυτός ο άνθρωπος ιατρικές οδηγίες;" διερωτήθηκε, αναφέροντας ότι ο ίδιος δεν είχε ενημερωθεί για το περιστατικό από την τοπική αυτοδιοίκηση και τις αρμόδιες υπηρεσίες, προκειμένου να διερευνήσει το περιστατικό νωρίτερα. "Αν εγώ έχω βάλει βόμβα στο Σύνταγμα πριν 20 χρόνια, και εκραγεί σήμερα, τότε το αδίκημα, που έχω τελέσει, έχει παραγραφεί", σημείωσε χαρακτηριστικά ο επιθεωρητής.

Διαβάστε ακόμα : "Θύμα" ο γιατρός που συνταγογραφούσε ναρκωτικά - Αφέθηκε ελεύθερος

Ο κ. Ρακιντζής εκτιμά ότι υπάρχουν πολλά ακόμη περιστατικά με πλαστά στοιχεία, που δεν έχουν βρεθεί ακόμη, και ίσως να μη εντοπιστούν και ποτέ. "Δεν μπορούμε να ψάξουμε όλα τα πτυχία του εξωτερικού", τόνισε.

Πρόσθεσε ότι υπάρχουν ανάλογες υποθέσεις, όπως αυτή του καρδιοχειρουργού, που εμφάνισε συστατική επιστολή από το διάσημο συνάδελφό του Μαγκντί Γιακούμπ, και ο Γιακούμπ ούτε που τον ήξερε, αλλά και για έναν... πολιτικό μηχανικό, που έφτιαχνε σχέδια χωρίς να είναι μηχανικός.