Μάθετε τι έχει το μενού για τους υψηλούς προσκεκλημένους
Η επέτειος της ελληνικής επανάστασης την 25η Μαρτίου του 1821 αποτέλεσε το κίνητρο για να καλέσει η κυβέρνηση υψηλά ιστάμενους προσκεκλημένους στη χώρα. Το βράδυ ακολούθησε δείπνο στο Προεδρικό Μέγαρο, όπου το παρών έδωσαν φυσικά τόσο η πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελαροπούλου, αλλά φυσικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Αλέξης Τσίπρας.
Εκεί είναι ο πρόεδρος της κυπριακής Δημοκρατίας, ο πρίγκιπας Κάρολος με την σύζυγό του Καμίλα, αλλά και η Γιάννα Αγγελοπούλου Δασκαλάκη, που είναι πρόεδρος της επιτροπής για την επέτειο των 200 ετών από την επανάσταση. Βεβαίως ήταν και άτομα εκτός πολιτικής, όπως η Μαριάννα Βαρδινογιάννη.
Το μενού του Λευτέρη Λαζάρου
Tο ψάρι έχει την τιμητική του στο γεύμα που παραθέτει η πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου. Το μενού έχει επιμεληθεί ο διεθνούς φήμης αρχιμάγειρας Λευτέρης Λαζάρου.
Ειδικότερα το πρώτο πιάτο θα είναι ένα μπισκότο ζυμωμένο με μελάνι σουπιάς, κρέμα λευκού ταραμά και αυγά ψαριού.
Θα ακολουθήσει η σούπα, που θα είναι κακαβιά με πεσκανδρίτσα από την Εύβοια με σέλινο, μυρώνια, καυκαλήθρες και λάδι Καλαμάτας.
Στο δεύτερο πιάτο θα υπάρχει κιμάς γαρίδας σε ζωμό θαλασσινών τυλιγμένος σε φύλλο λάχανου αρωματισμένος με κιτρινόριζα και κρόκο Κοζάνης και θα ακολουθήσει φιλέτο χριστόψαρου με πουρέ από χειμωνιάτικες ρίζες και τοματίνια Κρήτης.
Ως επιδόρπιο θα υπάρχουν προϊόντα της ελληνικής γης και ειδικότερα λευκή σοκολάτα και μαστίχα Χίου και κρέμα αρωματισμένη με μπαχαρικά με φιστίκια Αιγίνης, ενώ τα κρασιά θα είναι λευκά αλλά και γλυκός κόκκινος «Αποσπερίτης» από την Οινοποιητική Λειψών.
Δείτε εικόνες: