Πετυχημένη η πρεμιέρα της Τράπεζας Θεμάτων

Μόλις σε έξι σχολεία πραγματοποιήθηκε δεύτερη κλήρωση θεμάτων ενώ ο συνολικός αριθμός των εξετάσεων μαθημάτων ανήλθε σε 1.942 για την πρώτη μέρα των προαγωγικών εξετάσεων της Τράπεζας Λυκείου.

Όπως τονίσαν πηγές του Υπουργείου Παιδείας στo Αθηναϊκό και Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων η πρεμιέρα των εξετάσεων κρίνεται πετυχημένη ενώ διαψεύστηκαν και τα δημοσιέυματα που έκαναν λόγο για κατάρευση του συστήματος καθώς αυτό ανταποκρίθηκε ακόμη και στις ώρες υψηλού φόρτου και η κλήρωση των θεμάτων πραγματοποιήθηκε κανονικά στη συντριπτική πλειονότητα των σχολείων.

Όπως έχει γράψει το news.gr, στόχος της Τράπεζας Θεμάτων είναι η ολοκλήρωση της ύλης από όλους τους καθηγητές ανά την Ελλάδα ώστε να εξαλειφθεί το φαινόμενο σε ένα σχολείο οι μαθητές να ολοκληρώνουν το σύνολο της ύλης και σε άλλο όχι.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι φετινοί υποψήφιοι της Α' Λυκείου εγκαινιάζουν και το νέο σύστημα εισαγωγής καθώς ο βαθμός προαγωγής στη Β Λυκείου θα συμβάλει σε μικρό ποσοστό στην εισαγωγή τους στα ΑΕΙ και ΤΕΙ το 2015-2016.

Σύμφωνα με τις οδηγίες του ΙΕΠ τα σχολεία έχουν τη δυνατότητα επανακλήρωσης εαν διαπιστωθεί ότι υπάρχουν θέματα που δεν έχουν διδαχθεί. Από την επανακλήρωση εξειαρούνται τα μαθήματα των ξένων γλωσσών και της νεοελληνικής γλώσσας. Η απόφαση για επανακλήρωση αφορά αποκλειστικά το τρέχον σχολικό έτος. Από το νέο σχολικό έτος η Τράπεζα Θεμάτων θα εμπλουτιστεί με νέα θέματα ενώ θα ανακοινωθούν και οι ερωτήσεις της Β Λυκείου.

Με χθεσινή ανακοίνωση γνωστοποιείται στα σχολεία ότι στις περιπτώσεις που διαπιστώνεται υπερβολικός φόρτος στο σύστημα διαχείρισης της ΤΘΔΔ (http://exams-repo-mis.cti.gr/), για να αποφευχθεί η καθυστέρηση στην παραλαβή των θεμάτων από τα σχολεία που έχουν δηλώσει εξεταζόμενο μάθημα τις συγκεκριμένες ώρες,το σύστημα θα κληρώνει αυτόματα τα θέματα και θα αποστέλλει τους σχετικούς συνδέσμους,στο δηλωθέν e-mail του σχολείου.

Εφόσον το σχολείο απαιτήσει και 2η κλήρωση θα μπορεί να την κάνει μέσα από το σύστημα. Σε κάθε περίπτωση το σχολείο θα μπορεί να ταυτοποιήσει τα θέματα που του έχουν κληρωθεί στην πρώτη κλήρωση, τα οποία μετά την κλήρωση θα είναι συνεχώς διαθέσιμα στο δικό του σύστημα κληρώσεων. Για κάθε Τεχνικό πρόβλημα, παρακαλούνται οι αρμόδιοι εκπαιδευτικοί να χρησιμοποιούν την επιλογή "Τεχνική Υποστήριξη".