Ένα βήμα από τον τίτλο ο Ολυμπιακός, “άλωσε” το ΟΑΚΑ

Την ανατροπή στους τελικούς των πλέι-οφ της Basket League πραγματοποίησε ο Ολυμπιακός, που επικράτησε του Παναθηναϊκού μέσα στο κλειστό του ΟΑΚΑ με σκορ 69-64 και “έσπασε” την έδρα των πρωταθλητών Ελλάδος, παίρνοντας κεφάλι στη σειρά με 2-1 νίκες.

Οι “ερυθρόλευκοι”, με καλές επιλογές στην επίθεση και υπεροχή στα ριμπάουντ, πήραν από νωρίς το προβάδισμα στο σκορ, με τη διαφορά να φτάνει ως και τους 16 πόντους στην τρίτη περίοδο και τους παίκτες του Φραγκίσκου Αλβέρτη να μην μπορούν να ακολουθήσουν το ρυθμό των Πειραιωτών. Ωστόσο, στην τελευταία περίοδο το ματς έγινε... θρίλερ, καθώς οι “πράσινοι” βελτίωσαν πολύ την απόδοσή τους και έφτασαν σε απόσταση βολής, χωρίς όμως να καταφέρουν να ολοκληρώσουν την ανατροπή.

Μετά την αποψινή νίκη του, ο Ολυμπιακός μπορεί να κατακτήσει το πρωτάθλημα την Κυριακή, στο τέταρτο παιχνίδι της σειράς, που θα διεξαχθεί στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας. Σε διαφορετική περίπτωση, ο τίτλος θα κριθεί σε πέμπτο αγώνα, που θα διεξαχθεί την Τετάρτη 4 Ιουνίου στο κλειστό του ΟΑΚΑ.

"Εγώ δεν είμαι ούτε Βαρδινογιάννης, ούτε Αλαφούζος"

Αίσθηση προκάλεσε μία δήλωση του προέδρου του Παναθηναϊκού, Δημήτρη Γιαννακόπουλου, με την οποία καταφέρθηκε έξαλλος κατά της διαιτησίας και της ΚΑΕ Ολυμπιακός, ανακοινώνοντας ότι η "πράσινη" ΠΑΕ έχει υποβάλει ένσταση και έχει ζητήσει την επανάληψη του αγώνα.

Η δήλωση του κ. Γιαννακόπουλου έχει ως εξής:

"Σήμερα ο αγώνας δεν έπρεπε να έχει ξεκινήσει. Ξεκίνησε εκβιαστικά μ’ ένα δίλημμα που μας έβαλε ο κ. Σχινάς ή να ξεκινήσει ή να μηδενιστούμε. Οι κανονισμοί του ΕΣΑΚΕ είναι σαφείς. 22 άτομα επιτρέπονται από μια φιλοξενούμενη ομάδα στην αποστολή. Σήμερα ήρθαν 29 από τον Ολυμπιακό. Κάποια στιγμή πρέπει να μάθουμε να εναρμονιζόμαστε με τους κανόνες.

Ο Παναθηναϊκός έχει κάνει ένσταση και ζητάει την επανάληψη του αγώνα. Στο αγωνιστικό μέρος, σήμερα έγινε ξεκάθαρη αλλοίωση αποτελέσματος. Και αυτό που έχω να πω στον κ. Σχινά, στον κ. Κορομηλά και στον κ. Ψαριανό, είναι ότι εγώ δεν είμαι ούτε Βαρδινογιάννης, ούτε Αλαφούζος για να κάθομαι να δέχομαι να με γ… μες το γήπεδο. Αυτό που έγινε σήμερα θα το βρούνε μπροστά τους".