Κουβέλης: Αν έκανα τόσα λάθη να δεχθούν την παραίτηση μου

"Αν τα όργανα του κόμματος, αν η Κεντρική Επιτροπή, θεωρούν ότι έχω κάνει τόσα λάθη, βεβαίως και να κάνουν αποδεκτή την παραίτησή μου. Εγώ αισθάνομαι στρατιώτης και από αυτή τη θέση αναζητώ την παρουσία μου στη συλλογικότητα του κόμματός μου", τόνισε την Πέμπτη ο Φώτης Κουβέλης, μια ημέρα μετά την υποβολή της παραίτησή τους από την προεδρία της Δημοκρατικής Αριστεράς.

Μιλώντας στον ραδιοσταθμό Real FM, ο κ. Κουβέλης διευκρίνισε πως ήδη από το βράδυ της Κυριακής, μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων των ευρωεκλογών, "είπα και οι νίκες και οι ήττες έχουν πατέρες. Είμαι πρόεδρος, έχω εκλεγεί και θεώρησαν ότι έπρεπε να αναλάβω τις προσωπικές μου ευθύνες. Είπα ότι με τις συντεταγμένες διαδικασίες θα απευθυνθώ στα όργανα και αυτό έκανα. Και τα όργανα του κόμματος θα αποφασίσουν".

Αναφερόμενος στην έντονη εσωκομματική κριτική που έχει δεχτεί τις τελευταίες ημέρες αλλά και τις πιέσεις στελεχών της ΔΗΜΑΡ για την παραίτησή του, παρατήρησε: πολλές φορές τα φίλια πυρά είναι πιο έντονα από εκείνα που προέρχονται από έξω από το κόμμα. Στην πολιτική και κοινωνική ζωή. Σε ερώτηση για τις τοποθετήσεις του Γρηγόρη Ψαριανού, ειδικότερα, σχολίασε με νόημα πως "ο καθένας έχει τον πολιτικό του πολιτισμό".