Νέο deal στον τουρισμό με άρωμα… τεχνολογίας

ΑΠΟ ΤΟ ΝΕΚΤΑΡΙΟ Β. ΝΩΤΗ

Ακόμα ένα deal, που αφορά και στον τουρισμό, αυτή τη φορά με άρωμα τεχνολογίας, έχει ήδη κλείσει - σύμφωνα με πληροφορίες του news.gr.

Πρόκειται για την απορρόφηση της εταιρείας συμβούλων στον τομέα της τουριστικής ανάπτυξης και προβολής, Aboutourism destination consultants, από τη θυγατρική του ομίλου Dionic, Atcom.

Οι δύο εταιρείες συνεργάζονται ήδη σε διάφορα projects και η απόφαση ελήφθη, με σαφή στόχο της Atcom να διευρύνει τις δραστηριότητές της σε τομείς και αγορές στρατηγικής προτεραιότητας, όπως είναι ο τουρισμός.

Αν και επισήμως, η διοίκηση της Atcom δεν επιβεβαιώνει την επίτευξη συμφωνίας, μιλάει όμως για επαφές - "δουλεύουμε μαζί σε πολλά έργα, συζητήσεις γίνονται", δήλωσε στο news.gr ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Κώστας Θεοτοκάς -, όπως είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε, για την κίνηση αυτή έχουν ενημερώθηκαν χθες στελέχη της Atcom, ενώ ήδη η Αboutourism έχει μετακομίσει από τα γραφεία της στο Κολωνάκι, σε αυτά της Atcom, στο Μενίδι.

Η Αboutourism είναι εταιρεία συμβούλων μάρκετινγκ, ανάπτυξης και προώθησης προορισμών, με έμφαση τις χώρες της νοτιοανατολικής Ευρώπης και της ανατολικής Μεσογείου. Συνεργάζεται επίσημα με τις διεθνείς εταιρείες TEAM Tourism Consulting και TCI Research, που εξειδικεύονται στην έρευνα, αναλαμβάνοντας τουριστικά έργα για το δημόσιο και ιδιωτικό τομέα. Η εταιρεία παρέχει ευρύ δίκτυο συνεργατών, με ειδικότητα στην τουριστική βιομηχανία, και συνεργάζεται επιπλέον και κυρίως με τις επίσημες κρατικές, περιφερειακές ή τοπικές αρχές για την εκπόνηση στρατηγικών σχεδίων, τη διενέργεια επιστημονικών ερευνών και την ανάπτυξη προωθητικών ενεργειών, με σκοπό την προσέλκυση επισκεπτών και την ενίσχυση της τουριστικής οικονομίας των εκάστοτε προορισμών.

Η ATCOM ασχολείται με την ανάπτυξη Διαδικτυακών προϊόντων, την υλοποίηση Διαδικτυακών Έργων και την παροχή ολοκληρωμένων Digital υπηρεσιών.