Χαλαρώνει το lockdown: Η Επιτροπή αναζητά τον οδικό χάρτη για σταδιακή έξοδο – Όλα τα σενάρια

Χαλαρώνει το lockdown: Η Επιτροπή αναζητά τον οδικό χάρτη για σταδιακή έξοδο – Όλα τα σενάρια

Ποια καταστήματα θα ανοίξουν πρώτα - Τι θα γίνει με την απαγόρευση κυκλοφορίας

Συνεδριάζει την Τετάρτη το πρωί η Υγειονομική Επιτροπή των ειδικών προκειμένου να αποτιμηθεί η επιδημιολογική κατάσταση στη χώρα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η επιτροπή των ειδικών θα εξετάσει όλα τα ισχύοντα μέτρα και θα εισηγηθεί αλλαγές λαμβάνοντας υπόψη της δεδομένη κόπωση των πολιτών από τη συνεχή εφαρμογή των περιορισμών.

Αναμένεται να εξεταστεί ένας χρονικός ορίζοντας για τη σταδιακή επανέναρξη κάποιων δραστηριοτήτων λαμβάνοντας υπόψη τις παραμέτρους που συμβάλουν στην πανδημία του κορονοϊού.

Φαίνεται να έχει πέσει στο τραπέζι το άνοιγμα των κομμωτηρίων και καταστημάτων περιποίησης νυχιών, ακόμη και από τη Δευτέρα 22 Μαρτίου και το άνοιγμα του λιανεμπορίου με συγκεκριμένους κανόνες και περιορισμούς στις 29 Μαρτίου.

Εξετάζεται δε και η αλλαγή του ωραρίου απαγόρευσης κυκλοφορίας τα Σαββατοκύριακα.

«Υπάρχει κόπωση σε όλα τα επίπεδα. Ωστόσο θα πρέπει να θυμόμαστε ότι τα μέτρα αποδίδουν στο βαθμό που τηρούνται. Αν δεν είχαμε τα μέτρα σε ισχύ θα είχαμε πολλά περισσότερα κρούσματα αυτή τη στιγμή και πολύ περισσότερους θανάτους. Από την άλλη, δεν πρέπει να παραγνωρίζουμε το γεγονός ότι προφανώς υπάρχει τεράστια κόπωση στην κοινωνία και απαιτούνται βαλβίδες αποσυμπίεσης», δήλωσε η Αριστοτελία Πελώνη σε συνέντευξή της στον Ρ/Σ Alpha 989.