Ξεκινάει ο εμβολιασμός με AstraZeneca στο Νοσοκομείο του Βόλου

Ξεκινάει ο εμβολιασμός με AstraZeneca στο Νοσοκομείο του Βόλου

«Μέχρι να εκδοθεί η επίσημη απόφαση του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, θα συνεχιστεί κανονικά ο εμβολιασμός»

Σαράντα είναι οι ασθενείς που νοσηλεύονται στις κλινικές covid του Αχιλλοπούλειου Νοσοκομείου Βόλου, αριθμός σχετικά περιορισμένος, αν αναλογιστούμε τα τριψήφια νούμερα του Νοεμβρίου- Δεκεμβρίου του 2020, ενώ σήμερα ξεκινάει στο Εμβολιαστικό Κέντρο του Νοσοκομείου ο εμβολιασμός με το εμβόλιο της AstraZeneca, σύμφωνα με τα όσα δήλωσε σε πρωινή εκπομπή της ΕΡΤ Βόλου ο Διευθυντής των Υγειονομικών Υπηρεσιών του Νοσοκομείου Ηλίας Καραμέτος.

Ο κ. Καραμέτος επεσήμανε ότι η κατάσταση στο Βόλο και γενικότερα στην Μαγνησία είναι υπό έλεγχο και σε καμία περίπτωση δεν προσομοιάζει με αυτή της Αττικής ή της Αχαΐας, απευχόμενος βεβαίως να συμβεί.

Υποστήριξε ότι υπάρχει διασπορά στην Κοινότητα, αλλά τα συμπτώματα είναι ήπια και πολλοί που έχουν προσβληθεί παρακολουθούνται με ιδιώτες γιατρούς, κατ΄ οίκον. Στο τριήμερο που πέρασε, στις κλινικές covid του Νοσοκομείου προσήλθε περιορισμένος αριθμός ασθενών μέσης ηλικίας.

Ερωτηθείς σχετικά με το πρόγραμμα του εμβολιασμού και το εμβόλιο της AstraZeneca, ο κ. Καραμέτος υπογράμμισε ότι σήμερα ξεκινάει από το Εμβολιαστικό Κέντρο του Νοσοκομείου η τρίτη εμβολιαστική γραμμή και μέχρι να εκδοθεί η επίσημη απόφαση του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, θα συνεχιστεί κανονικά ο εμβολιασμός, κατέληξε.

Στο νομό Μαγνησίας μέχρι σήμερα έχουν εμβολιαστεί 6.000 άτομα με το εμβόλιο της pfizer, ενώ πολύ μικρότερος και σίγουρα κάτω από 1.000 άτομα έχουν εμβολιαστεί στα Κέντρα Υγείας Βελεστίνου και Ζαγοράς με τον εμβόλιο της AstraZeneca, όπως αναφέρει η ΕΡΤ.